Sex de la prima intalnire?

Deseori ne intrebam care este raspunsul la aceasta intrebare. Atractia exista, am vrea sa facem acest pas, dar este prima intalnire si ne impiedicam de „dar daca…'. Iata o explicatie.

 

Etichete…

Imginati-va un barbat care-si impune aceasta regula. Ar fi perceput drept un tip care nu prea le are cu sexul, nu-i asa? Dar o femeie, alta treaba!

Femeia trebuie sa isi infraneze impulsurile, ceea ce, de-a lungul istoriei, a fost perceput drept pacat si desfranare…

In plus, sexualitatea nu ar trebui sa treaca inaintea sentimentelor, nu-i asa? Sa fie doar o incununare a acestora…

Iata-le, asadar, pe aceste fete de moravuri usoare care nu rezista dorintei, fete care se supun dorintelor masculine. Ce sa credem despre ele? Ca nu stiu ce vor, ca nu au respect de sine, ca sunt prea masculine in comportamentul lor?

Femei incapabile sa regizeze sentimente, femei superficiale si frivole. Nu-i asa ca va deranjeaza aceste etichete?

Ei bine, ele sunt inca lipite cu generozitate pe fruntea fetelor si femeilor care prefera sa nu se complice cu o relatie, bucurandu-se, in acelasi timp, de placere si de sex.

 

Frivolitate sau nu?

Culmea ironiei: o femeie care se vrea libera de prejudecati e incondeiata drept „frivola. Si nu sunt putine femei care eticheteaza alte femei cu astfel de adjective.

Nu e greu de ghicit de unde vine: dintr-o educatie de cateva generatii facuta fetelor care trebuiau sa fie „pure inainte de casatorie.

Ideile cu care mamele si bunicile noastre au crescut, nu dispar nici din inconstientul nostru asa de repede. De aici, culpabilitatea, jena, ba chiar acceptarea nefericirii conjugale din cauza acestui conservatorism sexual.

 

Dar daca…

Dar daca am lasa femeilor corpul lor? Daca le-am invata ca si din punct de vedere sexual informatia este importanta?

Si ca, daca afla mai repede cat de compatibile sunt la orizontala cu un barbat, acest fapt nu poate fi decat unul pozitiv, care le scuteste de pierderea timpului si de atasamente premature cu cineva cu care nu sunt pe aceeasi lungime de unda?

Daca ne-am invata fiicele ca sexul nu este doar un drept masculin si ca, daca sunt responsabile si privilegiaza sanatatea, este un drept care le apartine in egala masura?

Daca le-am spune ca nu orice barbat cu care au facut dragoste trebuie sa devina sortitul lor? Ca sexul este mai bun daca e lipsit de culpabilitate si de presiunea sociala de a… duce undeva?

Ca nu trebuie sa transforme in sot orice amant si ca asta nu le face sa fie nici frivole, nici iresponsabile, ci pur si simplu… femei?

 

Feminismul

Vor mai trece, probabil, cativa ani pana cand invatamintele feminismului vor fi integrate corect si nu vor mai duce la excese (nu orice femeie este precum Samantha din Sex and the City, dar nici ca Charlotte). Cert este ca anumite culpabilitati subzista, iar „sexul din prima este una din acestea.

 

Foto: 123rf.com

Comentează și tu
Recomandări
Nivelul de siguranță în cuplu
Nivelul de siguranță în cuplu

Oare ce înseamnă nivelul de siguranță în cuplu și cât depinde el de noi sau de celălalt? Ce impact are educația din copilărie și iubirea pe care am primit-o și cât de capabili suntem să căutăm și menținem relații de cuplu sănătoase? Aflăm din cele de urmează.

Citeste
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“
„Divorțul este a doua cea mai dureroasă experiență din viața unui om, prima fiind moartea cuiva drag“

Gabriela Saulea este medic, mamă și antreprenor. În urma divorțului pe care l-a traversat acum șase ani, a decis să înființeze un program unic în România, prin care să ajute persoanele care trec prin experiențele prin care a trecut și ea, în urma acestui eveniment traumatic. Ea consideră că fiecare sfârșit este un nou început, că fiecare divorț este o lecție de viață și că nicio suferință nu se întâmplă în zadar.

Citeste
De ce este important să ne iertăm părinții
De ce este important să ne iertăm părinții

Ne este greu să uităm anumite suferințe din copilărie sau anumite probleme și nemulțumiri din relația cu părinții noștri. În timp ce este firesc să recunoaștem că au greșit sau că nu ne-au oferit ceea ce aveam nevoie, este toxic să purtăm cu noi, de-a lungul vieții adulte, toate resentimentele, furia, conflictul cu cei care ne-au dat viață. Pentru binele nostru, în primul rând, este important și sănătos să știm să ne iertăm părinții.

Citeste
Sex de la prima intalnire?
Sex de la prima intalnire?

Deseori ne intrebam care este raspunsul la aceasta intrebare. Atractia exista, am vrea sa facem acest pas, dar este prima intalnire si ne impiedicam de „dar daca…”. Iata o explicatie.

Citeste
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii
10 reguli ale educației de gen, pentru părinți și copii

Băieții se joacă cu mașinuțele, fetele cu păpușile, ei poartă bleu și ele roz. Băieții sunt duri și puternici, fetele drăguțe și feminine. Acesta este începutul, iar limitările capătă la maturitate proporții imense. Iată câteva reguli ale educației de gen. Reguli sănătoase!

Citeste
Care este scopul real al căsătoriei
Care este scopul real al căsătoriei

Ne căsătorim pentru că îl iubim pe celălalt, pentru că asta credem că ne aduce fericirea sau un statut social? Descoperă scopul real al căsătoriei. Probabil că nu te gândeai la asta…

Citeste