Now Reading
Singuratatea, o noua moda

Singuratatea, o noua moda

Revista Psychologies

Numarul persoanelor adulte necasatorite devine din ce in ce mai mare si mai greu de ignorat. Fie ca nu isi gasesc partener, fie ca sunt divortate, vaduve sau… singure din alegere proprie, deja avem de-a face cu o noua ordine. Iata cateva motive pentru care ne confruntam cu singuratatea, iar opinia publica ar trebui sa inteleaga ca Fat Frumos si Ileana Cosanzeana sunt basme.

 

Sunt mai multe femei. Populatia Romaniei a suferit o inclinare a balantei catre procentul de femei care il domina pe cel al barbatilor.

Bineinteles, aici sunt inclusi si copiii, dar chiar si asa, raportul daca ar fi egal, statistic, sansele sa iti gasesti pe cineva sunt destul de mici.

Chiar daca procentajul ar ramane 50-50,  ar insemna ca undeva, in tara, probabil exista un partener pentru tine. Cum nu avem acces la detaliile statistice, putem banui ca este undeva in nordul tarii si are in jur de 70 de ani. Succes!

 

Delimitarea dintre sexe este mai vaga. Femeile detin pozitii de putere, pot castiga mai bine decat barbatii, au siguranta financiara si isi doresc echilibru, liniste si amuzament.

Pana la urma, avem o viata si suntem datori sa facem ceea ce consideram a fi mai bine pentru noi.

Iar uneori, un barbat care sa ne protejeze, sa duca gunoiul si sa fie capul familiei nu este o optiune care ne-ar implini viata mai mult. Vremurile in care fiecare rol era bine clarificat au apus de mult…

 

Echilibru emotional prea sanatos. Toate cartile si articolele motivationale citite, te-au ajutat (asa cum au promis) sa ajungi la echilibrul emotional mult dorit.

Sau, cu putin noroc, reusesti sa fii o persoana echilibrata emotional, motiv pentru care nevoile tale de a te incarca afectiv din exterior sunt destul de mici.

Atata timp cat nevoia de partener apare si dispare nefiind o constanta, cat timp nu esti dispusa sa iesi cu oricine, oricat de incompatibil sau, de ce nu, neatragator, doar ca sa fii in randul lumii, inseamna ca nu ai gena sotiei. Sau cel putin, acum nu e activa…

 

Copiii. Multe cupluri clasice au ales calea casatoriei din dorinta puternica de a intemeia o familie, respectiv procrea. Dar cum nevoia de a avea copii nu este comuna tuturor femeilor, multe nu vad in casatorie aceasta atractie.

Numeroase femei recunosc ca nu isi doresc, nu sunt pregatite sau pur si simplu nu se vad in postura de mame. Din contra, daca exista dorinta de a avea copii, nu inseamna neaparat ca exista si dorinta de a avea un sot. Oricare ar fi motivul, rezultatul poate fi la fel de..single.

 

Bien-être. Oricat de dificil de inteles poate parea pentru altii, anumite persoane sunt multumite, fericite si implinite single.

Poate fi o rutina calda, pot fi alte ambitii personale, poate fi pur si simplu o multumire pentru propria viata in care nevoia de partener nu este puternica.

Nu inseamna ca aceste persoane vor ramane single in mod obligatoriu intreaga viata. Chiar si in astfel de cazuri, intalnirea anumitei persoane poate insemna o reconsiderare a optiunilor.

Dar cautarea activa, nevoia, dorinta manifesta… nu sunt prezente si nici prioritare.

 

Foto: 123rf.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top