Chestionar Psychologies cu AMI
Andreea Ioana Moldovan, pe numele ei de scenă AMI, ne-a povestit despre demoni, superstiții, dar și cele mai mari comori. Iată ce înseamnă pentru ea o zi perfectă.
Citește și:
Chestionar Psychologies cu Sore
Chestionar Psychologies cu Virgil Iantu
Care e demonul tău?
Mintea mea. E și demonul și îngerul meu. De mine depinde cât o las să fie demon și cât înger…
Ce nu ai reușit să faci încă în viață?
Sunt doar la început de drum și am răbdare, toate la timpul lor. Încerc să nu pun presiune pe mine și las lucrurile să se întâmple atunci când trebuie să se întâmple. Cred că fiecare dintre noi are drumul lui și nu cred deloc în proiecții pe care trebuie să le facem.
Ce te enervează la maxim?
Aroganța, cruzimea și mai ales faptul că simțim tot mai mult lipsa laturii umane în oameni.
Ce animal preferi omului?
Câinele, rasa beagle dacă se poate! Am și eu unul acasă și viața mea este o adevarată aventură lângă un astfel de suflețel.
Dacă ai putea invita pe oricine din lume, pe cine ai vrea să ai oaspete la cină?
De vorbaă cu Dumnezeu… la o cină?! Ar fi interesant, nu?
Ce înseamnă o zi perfectă pentru tine?
O zi în care pot să observ lucrurile mărunte care ne fac viața mai frumoasă: cerul albastru, diminețile răcoroase de vară, florile frumos aranjate pe masă, mirosul și savoarea cafelei în cana preferată, liniștea camerei mele, boticul umed și ochii frumoși ai cățelului meu, fericirea pe care o aduc oamenilor, copiilor cu care interacționez, muzică pe care o ascult, muzica pe care o cânt. Of, Doamne, sunt atât de multe lucruri mărunte care îmi fac zilele perfecte!
Dacă ai putea trăi până la 90 de ani, și să ai corpul ori mintea de la 30 de ani, ce ai prefera? Corpul sau mintea?
Ce să faci cu mintea dacă nu ai trup și ce să faci cu trupul dacă nu ai minte? Ele se completează mereu. Ambele sunt absolut esențiale pentru ceea ce aș fi la vârsta de 90 de ani: corpul tânăr, armonios, în putere, iar mintea deschisă și limpede pentru tot mai multă înțelepciune.
Pentru ce ești recunoscătoare vieții?
Pentru ceea ce sunt eu, așa cum sunt. Pentru că sunt sănătoasă. Pentru familia mea frumoasă, cu toți cei care fac parte din ea. Pentru prietenii și oamenii care au crezut și cred în mine. Pentru tot ce am realizat până acum. Pentru ceea ce trăiesc acum. Pentru viață!
Dacă ai putea schimba ceva din felul cum ai fost crescută, ce ai schimba?
N-aș schimba nimic. Viața mea a fost minunată până acum, cu bune și mai puțin bune, cu emoții firești, cu teamă, cu trăiri contradictorii, cu situații dificile, cu bucurie, fericire, cu iubire. Tot ce am trăit până acum m-a învățat să fiu ceea ce sunt azi. Și vreau să mai învăț în fiecare zi, din- toate.
Dacă te-ai trezi mâine cu o abilitatea deosebită, supraumană, care ai vrea să fie aceea?
Să pot zbura! Să văd lumea de sus, să fiu oriunde îmi doresc, să văd toate colțurile frumoase ale lumii și să mă bucur de libertate printre nori… iar apoi să mă întorc cu picioarele pe pământ.
Dacă ai avea un glob de cristal și el ți-ar putea spune ceva despre tine, despre viitor sau orice altceva, ce ai vrea să știi?
Nimic. Nu-mi place nici măcar când visez, pentru că sunt o superstițioasă. Așa că vreau să trăiesc fiecare clipaă așa cum îmi va fi dată.
Care e cea mai mare împlinire a vieții tale de până acum?
Nu e doar una. Ceea ce sunt eu și ce am realizat până în acest moment al vieții mele. Ceea ce am, familia mea, faptul ca îmi aud piesele la radio și lumea îmi fredonează muzica. Sunt recunoscătoare pentru tot.
Ce valorizezi mai mult la o prietenie?
Sinceritatea și loialitatea.
Cum a fost relația cu mama ta?
Nu „a fost”. Este și va fi mereu. E sufletul meu pereche!
Dar cu tatăl tău?
Tata este mereu suportul meu moral. Orice ar fi!
Completează propoziția următoare: „Aș vrea să am pe cineva cu care să împărtășesc… ”
…. toate nevoile nespuse, toate gândurile cu care nu vreau să-i întristez pe cei dragi.
Când ai plâns ultima oară în fața cuiva?
De obicei plâng când sunt doar eu cu mine.
Ce e prea serios în viață pentru a fi subiect de glumă?
Dizabilitatea cuiva, suferința unui copil sărac, neputința vârstnicilor.
Dacă ar fi să salvezi din casa ta un singur obiect (să zicem dintr-un incendiu) care ar fi acela?
Vioara – instrumentul meu de suflet.
Ce te face să ai îndoieli?
Ipocrizia și lipsa de sinceritate.
Ce ai reținut din toată educația primită ?
Cât de importantă este autoeducația permanentă, la orice nivel te afli, cât de importantă este bunătatea și iubirea față de semenii tăi… să fii om.
Ce maximă, frază de înțelepciune ai vrea să le transmiți copiilor tăi?
Din înțelepciunea chinezească, pe care o prețuiesc, aș alege-o pe asta, pentru că tot am eu „3 Lucruri” de spus și prin muzica mea: „Am doar 3 lucruri de învățat: simplitate, răbdare, compasiune. Acestea 3 sunt cele mai mari comori”.
Care e cuvântul preferat?
Familie!