Now Reading
Nu stiu ce hotarare sa iau

Nu stiu ce hotarare sa iau

Revista Psychologies

Sunt despartita din anul 2005, am o fetita de 12 ani cu care nu am relatii mama-fiica. M-am casatorit din dragoste, iar dupa 7 ani de casnicie am constatat ca sotul meu are relatii extraconjugale cu prietena mea. Ne-am despartit si de atunci nu m-am mai recasatorit. Eu lucrez in strainatate, castig bine. Luna trecuta cand am fost in Romania, am cunoscut un individ cu care am convietuit o luna de zile. A fost frumos, mi-a propus sa ne casatorim. Este mai mic decat mine cu 5 ani, nu a fost casatorit, a avut mai mule relatii de durata, dar care s-au sfarsit cu esec. Eu am plecat in strainatate si de atunci ma preseaza sa ma casatoresc cu el. Eu i-am explicat ca am nevoie de timp sa ne cunoastem, insa nu vrea sa inteleaga. Nu stiu ce hotarare sa iau, nu imi vine sa renunt la serviciu pentru un barbat. Daca relatia nu va merge?! Ce ma sfatuiti sa fac?

View Comments (17)
  • Salut,inteleg exact prin ceea ce treci….nu vreau sa te descurajez,dar….trebuie sa te gandesti bine bineeee de tot,daca o data sa terminat,a doua oara la fel,a treia cum va fii???ai avut atatea ocazii si ei te-au abandonat crezi ca mai merita?nu te arunca din prima in bratele barbatului aceluia…incearca mai intai sa va cunoaste-ti reciproc unu pe altu si apoi tu….sa iei decizia care crezi tu de cuviinta ca e buna. 🙂

    • Buna,ineteleg prin ce treci.nu renunta la munk ta in nici un caz.Copilul este ff important,are nevoie de bani.parerea mea este sa nu te casaoresti cu el,poate sa te vrea doar pt bani.fata ta sufera stiu ff bn ce spun am o situatie asemanatoare.mult succes

  • Scuza-ma, dar din modul in care descrii relatia si pe „tip” nu pari sa fii foarte aprinsa. Poate ca esti tentata mai mult sa (iti) demonstrezi ca esti capabila sa ai o relatie stabila si de lunga durata. Iar insasi intrebarea daca „sa renunti la serviciu pentru un barbat” arata ca inca mai ai polite de platit „barbatilor”, pe care cred ca ii pui in aceeasi oala, prin prisma unei experiente nefericite pe care ai avut-o. Din alt punct de vedere, cred ca un barbat cu 3-7 ani mai mare decat tine ar fi mai potrivit. Si care sa fi fost casatorit si sa aiba copii.
    Succes! Un barbat.

    • Nu credeam ca cineva, cu atat mai mult un barbat , poate citi atat de frumos, scurt si la obiect, psihicul unui om. Felicitari!

  • Si de ce omul pe care l ai cunoscut nu ar putea veni in tara in care lucrezi in loc sa te intorci tu ? suntem totusi in secolul 21 …

  • buna . Draguta nu te grabii….lasati sa mai treaca timpul , sa va cunosteti mai bine..nu va grabiti.. meriti ceva bun si frumos !!! fiecare dintre noi merita asta!! faptul ca el te preseaza dupa un timp atat de scurt sa va casatoriti nu este un ucru curat!! cel putin fii mai atenta la comportamenul lui, incearca sa intelegi ce-l face sa te preseze atat de mult!! succes !! te pup

  • Buna, vreau sa iti zic un singur lucru, omul ala se foloseste de tine si nu vrea decat sa isi atinga scopul.
    Sa fim sincere toate femeile…toate ne dorim asa un barbat care sa ne iubeasca si sa vrea sa se insoare atat de repede,,,dar in ziua de azi nu cred ca exista asa ceva, mai ales ”barbatii” din Romania care sunt mai materialisti decat femeile 🙂 (din pacate)

  • Salut,
    In situatia ta si eu, ca si tine, as mai avea nevoie de timp sa il cunosc, sa vad daca ne intelegem, daca merge. Din putinul pe care l-ai cunoscut… cum ti s-a parut? Te-a facut sa te simti bine? Simti ceva pentru el?
    De ce crezi ca ar trebui sa renunti la servici? Nu te-ar sustine in ceea ce faci?…
    Si inca intrebare… cat ai fost in tara… cine a platit? (daca ai platit in mare parte tu, s-ar putea sa vrea banii tai)
    Poti incerca sa-l chemi la tine in strainatate, daca crezi ca merita si vezi ce se mai intampla. Dar totusi nu te gandi prea mult pentru ca s-ar putea sa fie o sansa sa fii fericita si ar fi bine sa nu ii dai cu piciorul.

  • Buna,
    Stiu ca suna ciudat, dar cel mai bine ar fi, daca poti, sa traiesti singura de acum incolo. Un mare profet, Hristos, vorbea despre casatorie si recomanda singuratate daca esueaza prima. Probabil este o filosofie ascunsa in asta, pe care noi nu o pricepem deocamdata. Oricum, cred ca daca vrei sa afli raspunsul e bine sa intrebi universul, pe Dzeu; tine post cateva saptamani, roaga-te cat poti de mult sa iti vina raspunsul corect si el iti va veni din interiorul tau, din bucatica de dzeu pe care o ai inauntru. Bafta!

    • Cu siguranta cel mai bun raspuns il vei gasi in tine insati, iar rugaciunea/ meditatia ajuta. Poate ca ar fi bine sa te intrebi si sa il intrebi de ce se grabeste.

      Glumind putin, o amica de-a mea a trecut printr-o experienta asemanatoare si cerea sfaturi de la prietenei la randul ei. Si a primit raspunsul urmator: „Daca dupa atat de putin timp spune ca te iubeste si te vrea de sotie, fie e imatur, fie minte. Care varianta iti convine?”

  • draga mea nu are rost sa te grabesti. nu se stie ce vrea de la tine poate chiar banii tai. si gandeste-te ca ai o fata care are nevoie mai mult ca orice in lume de tine. fii foarte atenta inainte sa faci un pas gresit si sa regreti toata viata, bafta si succes

  • Da, Florin are dreptate stai acolo unde stai,munceste si ai grija de tine si copilul tau. Acest fustangiu care spui ca e mai mare ca tine cu 5 ani nu vrea decat banii tai si aventuri cum a mai mentionat si Florin. Draga mea cauta-ti un suflet care sa te iubeasca cu adevarat si sa te astepte atata timp pane cand tu vei fi de acord sa te casatoresti cu el,dar nu ca acesta te forteaza sa te casatoresti cu el, in timp ce tu nu esti pregatita sau trebuie sa te mai gindesti.Te sfatuiesc sa-l uiti. Sufletul tau e undeva aproape,cantareste bine ceea ce faci ca mai tirziu sa nu ai de suferit,succese in continuare si ai grija de tine.

  • Buna,
    Decizia iti apartine in totalitate, fiecare dintre noi vedem diferit situatia, TU trebuie sa analizezi mai bine.
    Ma gandesc ca intrebarea asta o pui poate pentru ca „ai obosit” putin si inconstientul tau cauta ceva (un ajutor, o protectie… nu stiu)
    PRINCIPALUL obiectiv cred ca este sa te APROPII mai mult de COPIL, este singurul „fruct” pentru care te zbati in viata asta, iar relatia cu partenerul.. plan 2. In primul rand nu are voie sa te forteze in niciun fel, trebuie sa te accepte si sa te inteleaga. Sper ca poate pot ajuta intr-un fel cu acest mesaj daca nu este prea tarziu. SUCCES indiferent de alegere, cu siguranta „maine o sa fie mai bine”

  • Ai o fetita de 12 ani cu care nu ai relatii mama-fiica, ce vrea sa insemne asta? Ti-ai lasat copilul ca sa lucrezi in strainatate si te-ai reintoarce in tara pentru un barbat? Eu cred ca ar trebui s-o faci dar nu doar pentru barbatul pe care il iubesti, ci mai ales pt fetita ta care iti simte lipsa. Inainte ar trebui sa-ti gasesti o slujba, dar cred ca cel mai important ar fi sa il prezinti fetitei tale, ai putea vedea cum se comporta cu ea si daca vrea sa locuiti impreuna, toti trei, ca o familie.

  • Oricat de imposibil ar parea pentru ceilalti, decizia ai luat-o deja. Da, te vei casatori cu el. De ce? Pentru ca si prima oara te-ai casatorit din dragoste, si ceea ce cauti e ceea ce ai pierdut. In plus e si mai tanar, un element destul de ispititor pentru femeile moderne. Pentru cele care se ingrijoreaza de bruma de euro pe care ii aduni cu greu in strainatate trebuie subliniat ca daca un barbat iti solicita sa iti parasesti acel serviciu asta presupune ca are suficienti bani ca sa te intretina. Eu le-as fi enervat si le-as fi spus si ce tip de Mercedes conduce… Deci, sa repetam: barbat mai tanar, de succes, bani, masina, ceruta in casatorie… Nu se poate finaliza decat cu casatorie. Despre copil poti sa-i amintesti in treacat dupa casatorie, in fond e crescut de parintii tai, iar relatia cu el e foarte distanta. Iti urez de pe acum casa de piatra si felicitari pentru decizia luata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top