Now Reading
Pot iubi doua persoane odata?

Pot iubi doua persoane odata?

Revista Psychologies

Sunt maritata de aproape 8 ani si am si 2 copii… Sunt destul de fericita cu sotul meu, dar totusi lipseste uneori dargostea de la inceput… Il iubesc foarte mult, dar in acelasi timp mi-e gandul si la un fost iubit de inainte sotului pe care l-am reintalnit intamplator acum 2 ani, si un pic cand eram gravida cu baiatul… A inceput sa ma sune sa vada ce fac eu si copiii cam la 2 saptamani… Mi-a zis ca ma iubeste… Treptat am inceput sa ne intalnim… Dupa ce am nascut a inceput sa ma sune zilnic. Cam vreo 3 luni de zile ne vedeam in fiecare weekend in parc si stateam de vorba sau ne plimbam, pana intr-o zi cand am cazut de acord sa nu ne mai intalnim. Incepuse sa imi intre la inimioara cam adanc… si eu lui… Dar soarta face ca sunt colega de serviciu cu sora lui si mai aflu diverse despre el. Uneori mai si vorbesc cu el cand ma suna sora lui. Stiu ca nu e bine, dar nu stiu ce sa fac… Cand ma cert cu sotul foarte tare imi doresc mult sa ma tina in brate fostul… Si nu numai atunci… Am momente cand imi doresc foarte mult sa il vad… Stiu ca el ma iubeste foarte mult, mi-a zis-o de n ori, dar nu vrea sa imi strice familia. Chiar la un moment dat a zis ca el ma ia cu tot cu copii… Se poate oare sa iubesc 2 persoane odata? Nu vreau sa renunt nici la sot ca il iubesc foarte mult, dar nici la fostul nu pot renunta…

I

View Comments (16)
  • da ,,se poate!!! traiesc o situatie similara!!! , numai ca aici este vorba de iubitul meu , nu de mine !!!trist dar adevarat !!

  • Da, se poate!! sa iubesti 2 persoane.
    Situatia ta e delicata,dar destul de clara, casatorita – 2 copii – sot iubitor.
    Stii cum e…, viata ne da si bune si rele dar tu ai partea buna pe care o strangi in brate si aceea e familia, chiar daca cealalta persoana este un fost iubit…pai daca te iubea erai cu el maritata acum…corect?
    DACA gandim cerebral este simplu, dupa cum descrii ai o familie reusita pe care nu multi reusesc sa o faca.
    Eu iti scriu din postura similara tie, referitor la intrebare:”Pot iubi doua persoane odata?” si acel raspun este: „DA”.
    Sunt intr-o situatie similara tie dar NU implica un factor decisiv CASATORIA (FAMILIA)

  • Am fost si eu intr-o situatie asemanatoare. Acum, analizand cele traite, pot sa spun ca pentru el, cel care a aparut mai tarziu in viata mea, am simtit la inceputul relatiei iubirea, iar acum, cand relatia s-a sfarsit, simt compasiune. Pentru sotul meu, am simtit, atunci cand am inceput ,,relatia interzisa”, compasiune, iar acum cand totul s-a sfarsit simt iubirea. Nu cred ca poti iubi la fel doua persoane. Spunand ca iubesti doi barbati in acelasi timp cred ca este doar o autosugestionare si pentru a parea in propria constiinta mai putin vinovati, spunandu-ti ca o faci cu dragoste. Se numeste tot adulter, indiferent ce justificare gasesti pentru asta. Oricat de frumoasa ar fi aceasta relatie, intr-o zi vei regreta, chiar daca ea va ramane secreta, pentru ca de fapt propria constiinta este cel mai mare judecator.Iubirea nu justifica totul. Ti-o spun din tot sufletul. Incearca sa il redescoperi pe sotul tau, nu lasa sa se deterioreze casatoria si o familie frumoasa. In situatia mea casatoria e mult mai complicata, si totusi am renuntat la ceea ce imi spuneam ca ma face fericita. Am inteles ca nu trebuie sa te agati de oameni care sa te faca fericita, starea asta trebuie sa vina din interiorul tau, atunci cand gandul, fapta si vorba iti sunt in armonie, si sufletul tau va vibra de fericire. Iti doresc lumina si intelepciune, cu mult drag.

  • nu ai cum sa iubesti niciodata doua persoane concomitent,deoarece iubirea este doaar una singura, si nu poate fi multiplicata la xerox sau la ce doresti tu,deja tu nu stii ce vrei de la tine de la viata nu esti sigura pe deciziile tale si de aici aceasta nehotarare,nu cred ca iti doresti o familie,iti doresti placerile si singuratatea,pentru ca esti confuza nu stii ceea,ce simti,ceea ce vrei sa traiesti,iar ca sfat decide cu ce alegi sa ramai in viitor: familie,sau placeri si singuratate,pentru ca poti fii fericita si singura,si poti fii fericita si cand iti doresti anumite placeri,iar acelea se numesc insatisfactii,care vor sfarsi intr-un final la singuratate daca aceste lucruri iti vei dori.

  • Eu am luptat mult sa-mi fac o familie,in conditiile in care parintii mei sunt total rupti de nevoile mele si ale sorei mele,si am luptat din rasputeri sa gasesc pe cineva echilibrat care sa nu-mi dea lumea peste cap cand are chef,ma lupt in continuare sa am un copil,si nu este usor,nimic din ce am realizat nu mi-a fost oferit pe tava,asa ca,iubirea asta interzisa este probabil foarte incitanta,dar nu este iubire,oricum ai suci-o,oricum ai invarti-o este incitanta noutatea,senzationalul si cu timpul va trece acea senzatie de fluturi in stomac,ce va ramane dupa ce senzatia de nou se va duce,ce se va alege de familia ta si de copii tai,le esti lor datoare sa nu-i dezamagesti,stiu ca este greu dar eu zic ca se merita,nimic nu poate inlocui satisfactia pe care ei ti-o vor aduce cand mari fiind vor lua decizii corecte,eu cred ca copii sunt cea mai mare satisfactie a unei femei.Nu poti iubi 2 barbati in acelasi timp,ii iubesti pe rand,pt ca atunci cand esti cu sotul te simti vinovata fata de el,cand te gandesti la celalalt te simti libera,dar acea libertate e o himera,nu te imbata cu apa rece,nu este iubire ce simti,te simti doar mai tanara si mai libera,uiti de grijile de acasa,este greu sa cresti 2 copii,poate sotul este si el obosit dar trebuie sa luptati impreuna,nu multi au norocul tau,probabil ca nu constientiezi cat de norocoasa ai fost si esti in continuare,eu sper sa ti revii cat mai curand,in orice caz,renunta definitiv la orice fel de mijloc de comunicare cu celalat barbat,lui ii convine situatia,sincer cred ca are mult tupeu avand in vedere ca tu ai 2 copii,poti fi sigura ca ii convine situatia,si cauta o aventura,numai ca aceasta aventura s-ar putea sfarsi fatal pt tine,iar copii tai te vor judeca o buna parte a vietii.Acel barbat nu te iubeste,si nu te-a iubit niciodata,am trecut si eu prin asa ceva,si m-am simtit umilita in ultimul hal cand cineva din trecutul meu,ma cauta dupa 10 ani,adica el si-a trait viata ,s-a intalnit cu numeroase femei,nu si-a asumat niciun angajament fata de niciuna pt ca nu poate,si vezi Doamne ma gasise pe mine proasta satului,care inca mai tineam la el,si da,si-a batut joc si in trecut,si si-a batut joc si dupa 10 ani,pt ca asa sunt unii barbati,te incurca,si apoi pleaca.

  • Daca reducem dragostea la latura afectiva, da, se poate sa te alegi cu asemenea dileme incomode. Singurul mod de rezolvare este ca dragostea noastra sa se ridice deasupra impulsurilor si sentimentelor si sa devina principiu, conferit de calitatea de-a ne pune in locul celuilalt, de-a ne identifica cu el, cu problemele, suferintele si sentimentele lui, si cand zic asta ma refer la partenerul de casatorie, pe care ne-am angajat sa-l iubim neconditionat, indiferent de atitudinea lui fata de noi, de faptul daca dragostea noastra este impartasita de el sau nu. Altfel, cladim pe nisip miscator, iar viata noastra va deveni o ruina, in care nu pot fi protejate nici macar animalele salbatice.

  • Nu-ti strica casnicia pentru ca cel mai mult vor suferi copiii tai, mai ales daca au o varsta mai mare, adica 5-11 ani. Ei vor avea de suferit, renunta la fostul pentru copiii tai…

  • De fapt nu-l iubesti pe niciunul, ci ai nevoie de ei.
    Unul iti ofera senzatia de siguranta si implinire afectiva, celalalt „fluturi in stomac”.
    Degeaba incerci sa te minti ca e vorba de dragoste, sunt doar nevoi proprii pe care încerci sa le impachetezi într-un”ambalaj” scuzabil.

  • Cred ca fostul tau iubit e o joaca pentru tine, un capriciu, un refugiu cand te superi pe sotul tau…
    Dar intrebarea mea este, iti vezi viitorul fara sotul tau?

  • Nu am reusit sa descopar data postarii. Poate raspund unui mesaj vechi…

    Da, este posibil si destul de obisnuit sa iubesti doua persoane deodata.
    Nu sunt un religios, dar…familia e sfanta! Daca iti iubesti si sotul, ce rost are sa parasesti un iubit pentru alt iubit? Dar copilul il iubesti??

    „Celalat” daca te-ar iubi, nu ti-ar cere sa faci asta.
    Te desparti si apoi actualul sot devine „fostul” si il vei iubi mai mult. Ai un amant? Bucurati-va discret si gata. Dar discret. Apoi va trece.

  • Si eu am trecut prin asta… dar cand mi-am dat seama ca nu mai sunt multumita de casnicie am decis sa divortez. Daca eram multumita nu aveam nevoie de o a 3-a persoana in relatie. In plus, nu credeam ca sotul meu merita sa il dezamagesc. Am aflat dupa divort ca merita totusi fiindca nici el nu era multumim de relatia noastra si avea pe altcineva.
    Am crezut ca voi ramane cu cel de-al doilea barbat, dar dupa 3 luni a spus ca nu poate intra intr-o relatie stabila si a disparut din peisaj…
    Cred ca mai bine iti rezolvi problemele cu sotul, iar daca nu se poate faci o alegere pe care sa ti-o asumi.

  • Da, este posibil la prima vedere si fara o analiza profunda. Analizand insa ce ne atrage la fiecare dintre cei 2 parteneri vom descoperi ca fiecare are ceva diferit de care suntem atrasi.

  • Iubirea. Oare voi ati studiat macar ce e iubirea? Cum se manifesta ea? Am citit textul pana cand am vazut asta: „cand ma cert cu sotul meu vreau sa ma tina in brate fostul”. Si am tras linie. Tu l-ai iubit pe fost nu pe sot. Este imposibil sa iubesti doua persoane odata. Daca iti iubeai sotul atunci voiai sa te tina el in brate si sa te alinte sau sa isi ceara scuze pentru comportamentul lui. Eu nu stiu multe despre dragoste. Nici voi cei care ati spus ca da vi s-a intamplat sa iubiti 2 persoane in acelasi timp nu stiti nimic despre ea. Oare o persoana poate iubi a doua oara? Asta e intrebarea mai buna la care ar trebui sa ganditi. Evident pornind de la concluzia ca poti iubi doar odata.

  • Da,poti iubi doua sau mai multe persoane…Iubirile sunt ca si mancarea 🙂 de mai multe feluri.Cine spune ca nu se poate ,este acea persoana care nu a trecut prin asta.Cand fapta in sine se va consuma cu fostul,atunci lucrurile vor deveni la normal.Comparatii facem toti ….deci nimic anormal!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top