Cabaretul cuvintelor, un spectacol pe care trebuie sa-l vezi!

Spectacolul Cabaretul cuvintelor' de Matei Visniec este o productie a Teatrului Independentilor Profesionisti (TIP) in regia lui Alexandru Nagy, din distributia spectacolului facand parte actorii Aida Avieritei, Octavian Costin, Ionut Niculae si Stefan Pavel.

 

„La ce bun sa mai povestesti povesti, cand fiecare cuvant este o poveste? Daca fiecare cuvant este o poveste si fiecare intalnire dintre doua cuvinte este o poveste noua, inseamna ca atunci cand se intalnesc doua cuvinte, se intalnesc trei povesti.

Da, trei povesti se intalnesc de fiecare data cand se intalnesc doua cuvinte. Trei povesti frumoase, nespuse, NOI, se intalnesc si se povestesc intre ele cand se intalnesc doua cuvinte.” (Matei Visniec)

Spectacolul ne poarta printre povestile cuvintelor cele mai importante sau cele mai des utilizate in viata unui om.

Asadar, aflam ca Fericirea se mai poate gasi chiar si dupa 15 ani intr-un cuplu invechit de certuri si vreme in care nervii sunt la pamant iar atractia dintre cei doi a murit de ceva timp.

Aflam ca povestea cuvantului Mama este una lunga si plina de intelesuri chiar daca nu este de cele mai multe ori intr-un context potrivit.

Politica. Acelasi discurs demagogic „Vai tara, au, au, durere, barbarii, invadatorii, profitorii, zau…„. Religia este si ea prezenta in acest dans al cuvintelor.

Femei in varsta care se bat in argumente de ce Dumnezeul uneia este mai puternic decat Dumnezeul celeilalte.

Regasim in personajul unui politist autoritatea deontica. Adica acea autoritate a superiorului, a aceluia care prin pozitie poate da directive care trebuie sa fie ascultate.

Asadar,  cand intalneste niste studenti de la Actorie pe strada, ii pune sa recite o poezie de Eminescu, interpretarea studentilor nefiind pe placul politistului.

Regasim multe povesti din societatea contemporana. Este o piesa vie, o piesa care te face sa zambesti, dar si sa reflectezi la toate povestile pe care le creezi prin cuvintele pe care le spui.

Omul in sine este si el o poveste. Aveti grija cum va creati mai departe povestea in viata voastra!

Interpretarea actorilor este excelenta, contopirea cu rolurile pe care le joaca este imediata, iar pentru o ora puteti scapa de grijile care va framanta in viata de zi cu zi.  Hai la teatru!

 

Autor: Lavinia Ghise

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Cabaretul cuvintelor, un spectacol pe care trebuie sa-l vezi!
Cabaretul cuvintelor, un spectacol pe care trebuie sa-l vezi!

Spectacolul “Cabaretul cuvintelor” de Matei Visniec este o productie a Teatrului Independentilor Profesionisti (TIP) in regia lui Alexandru Nagy, din distributia spectacolului facand parte actorii Aida Avieritei, Octavian Costin, Ionut Niculae si Stefan Pavel.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste