Despre inteligenta, cu pret redus!

Astazi, la „Campania de luni” a editurii Curtea Veche, puteti cumpara cartile „Inteligenta emotionala” si „Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane” de Daniel Goleman cu doar 45 Ron!

 Inteligenta emotionala, Daniel Goleman, Curtea Veche Publishing
Inteligenta emotionala – editia a III-a
Autor: Daniel Goleman
Colectia: Seria Daniel Goleman

 

Preluand rezultatele cercetarilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ – coeficientul care masoara inteligenta umana innascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea intelegere nu explica, de pilda, situatiile in care persoane cu un IQ mediu sau relativ scazut au cunoscut un mare succes.

De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acorda un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionala (EQ) presupune in primul rand constientizare de sine, autodisciplina si empatie. Ea da seama de felul in care ne controlam impulsurile si sentimentele. Vestea buna este faptul ca inteligenta emotionala poate fi imbunatatita.

Desi copilaria este extrem de importanta in punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi imbunatatita si cultivata inclusiv la varsta adulta.La zece ani de la aparitia primei editii in limba engleza, studiul inteligentei emotionale a capatat proportiile unui domeniu stiintific autonom in slujba caruia lucreaza un numar impresionant de cercetatori folosind cele mai avansate metode tehnologice.

Astazi inteligenta emotionala se preda in scoli si universitati, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare in cariera, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare in politicile sociale de prevenire a imbolnavirilor sau criminalitatii. Toate acestea au inceput in urma cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionala.

Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane, Daniel Goleman, Curtea Veche Publishing

Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane
Autor: Daniel Goleman
Colectia: Seria Daniel Goleman


Reactiile pe care le avem fata de ceilalti, ca si ale lor fata de noi, au un impact biologic mult mai extins decat ne inchipuim. Este vorba de declansarea unor cascade de hormoni care ne regleaza intregul organism, de la inima pana la sistemul imunitar, determinand relatiile bune sa actioneze ca niste vitamine, iar pe cele proaste ca niste otravuri. Ne putem „molipsi' de emotiile celorlalti oameni tot asa cum luam o gripa, iar, pe de alta parte, consecintele izolarii sau cele ale unui stres social intens ne pot scurta viata.

In Inteligenta sociala (SQ), Daniel Goleman explica surprinzatoarea corectitudine a primelor impresii, fundamentul charismei si forta emotionala, complexitatea atractiei sexuale si sesizarea minciunilor. El descrie „partea intunecata a inteligentei sociale, de la narcisism la machiavelism si psihopatie.

Ne mai vorbeste despre uimitoarea noastra capacitate de a fi vizionari, ca si despre tragedia celor care, asemenea copiilor autisti, au un acces redus la ratiune. Iar mesajul distinct al acestei carti este urmatorul: noi, oamenii, avem o predilectie innascuta catre empatie, cooperare si altruism, astfel incat putem dezvolta o inteligenta sociala prin care sa ne hranim aceste calitati nepretuite.

Curtea Veche Publishing doreste sa faca o traditie din cadourile si surprizele pe care le ofera cititorilor sai. Avand in vedere perioada dificila pe care suntem cu totii nevoiti sa o traversam, ne-am gandit ca ar fi o idee foarte buna sa le oferim in continuare cititorilor nostri posibilitatea de a-si achizitiona volumele favorite la un pret promotional.

Indiferent de valoarea comenzii, in cazul in care alegeti sistemul de plata prin intermediul cardului pentru plata ramburs se percepe o taxa minima, in valoare de 3 lei.

La Curtea Veche, lunea e mai ieftin!
In fiecare luni, din zori si pana-n miez de noapte poti comanda pachetul – vedeta la un pret promotional. Poate fi Kiyosaki, Goleman, Carnegie, Pamuk, Pease – insa il veti gasi la cel mai mic pret de pe piata, cu o reducere de 30%!

Specialitatea de vineri…Jamie Oliver!
In fiecare vineri, timp de inca 17 saptamani, Curtea Veche Publishing aduce cititorilor sai noi surprize! Puteti achizitiona, doar de pe site-ul editurii, oricare dintre volumele cu Jamie Oliver la un pret special: 60 lei! Fie ca doresti sa hoinaresti cu Jamie prin Italia, sa mergi la el acasa sau sa devii un bucatar mai bun, acum ai toate aceste variante la dispozitie.

Weekend-ul reducerilor la Curtea Veche!
Special pentru voi, am gandit weekend-urile cu reduceri speciale, de 30%, pentru colectia sfarsitului de saptamana.

Promotia incepe cu weekend-ul 14-15 noiembrie, iar prima colectie care va putea fi achizitionata cu o reducere de 30% este Sa fii sanatos. Cea de-a doua colectie la reducere, pe care o veti putea achizitiona la preturi speciale doar in datele de 21 si 22 noiembrie: Profit.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Despre inteligenta, cu pret redus!
Despre inteligenta, cu pret redus!

Astazi, la „Campania de luni” a editurii Curtea Veche, puteti cumpara cartile „Inteligenta emotionala” si „Inteligenta sociala. Noua stiinta a relatiilor umane” de Daniel Goleman cu doar 45 Ron!

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste