Now Reading
Dilar pentru o zi

Dilar pentru o zi

Revista Psychologies
Autor: Andrei Ruse
Editura: Polirom

Radu este politist la sectia Antidrog si vrea sa avanseze in cariera, ca sa le ofere o viata mai buna sotiei si fiicei lui. El ii intinde o cursa unui traficant de droguri zis Nebunul, dindu-se drept consumator, dar isi da seama ca nu-l poate aresta, pentru ca dilarul este fratele colegului sau de departament. Cu toate acestea, trebuie sa ramina linga Nebun pentru a nu trezi vreo suspiciune.

Dilar pentru o zi, Andrei Ruse, Editura Polirom

Un roman despre lumea stupefiantelor, care va fi lansat vineri, 25 februarie, de la ora 20.00, in COOL CAT (Str. Nicolae Dona, nr. 18, Bucuresti).

Radu este politist la sectia Antidrog si vrea sa avanseze in cariera, ca sa le ofere o viata mai buna sotiei si fiicei lui. El ii intinde o cursa unui traficant de droguri zis Nebunul, dindu-se drept consumator, dar isi da seama ca nu-l poate aresta, pentru ca dilarul este fratele colegului sau de departament.

Cu toate acestea, trebuie sa ramina linga Nebun pentru a nu trezi vreo suspiciune. Dilarul ii ofera noului sau client o excursie de o zi in lumea stupefiantelor, iar experienta ii deschide ochii lui Radu asupra lumii. Intre realitate si halucinatie, acesta incepe sa inteleaga in sfirsit de partea cui se afla de fapt binele si raul.

Dilar pentru o zi este ca un palpitant film de actiune strabatut de filoane de poezie veritabila, o naratiune alerta cu final neasteptat, in care urmaritul si urmaritorul ajung sa se cufunde impreuna in acelasi adevar straniu.

„Altfel a insemnat pentru mine sa incerc sa descriu ce se intimpla in interiorul unei persoane atunci cind ia un drog. Insight-ul, momentul revelatiei (fie ea adevarata, fie o iluzie, nu asta conteaza). Desigur, mai departe lucrurile s-au complicat, cum ma si asteptam. Daca am inceput sa scriu gindindu-ma ca e un roman despre droguri, l-am terminat avind o cu totul alta parere.”
Andrei Ruse

Andrei Ruse, scriitor

Andrei Ruse s-a nascut pe 16 decembrie 1985, in Bucuresti.
–  A initiat mai multe proiecte online in domeniul cultural, printre care comunitatile Sketche (2006), Rocultura.ro (2008) sau revista Boomlit.com (2010), de care se ocupa si astazi.
–  A colaborat si cu alte site-uri si a derulat diverse campanii de promovare pentru carti, fiind invitat la diferite conferinte privind promovarea de carte (Congresul National al Studentilor la Comunicare, Webstock, Webevent etc.).
–  A organizat mai multe evenimente in Bucuresti, cel mai recent fiind Clubul de Lectura, o intilnire bilunara care propune lecturi publice si discutii avind ca subiect cele mai noi carti aparute sau in pregatire pe piata romaneasca si autorii lor.
–  In 2007 a debutat cu volumul de poezie Black Job la Editura Vinea, iar in 2008 a publicat romanul Soni la Editura Tritonic.
–  Andrei Ruse este cunoscut pentru primul video-trailer realizat pentru o carte romaneasca.
–  A realizat o serie de videopoeme, videointerviuri, trailere sau diverse clipuri experimentale, inclusiv documentare.  Cel mai cunoscut dintre acestea este Poezie.
–  Puterea (2009), la care a lucrat impreuna cu Razvan Tupa si care a fost proiectat in multe orase din Romania, dar si in Republica Moldova (Chisinau), Germania (Berlin) si Cehia (Praga).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top