Doina Rusti – Confesiune

Doina Rusti, scriitoare
Romanul meu „Patru barbati plus Aurelius' porneste de la o scurta intalnire cu un pisoi rauvoitor. Iar orice privire ostila trezeste vinovatiile stravechi si nimic mai mult nu intretine o poveste ca o vinovatie nemuritoare. Mai ales cand este vorba despre o intamplare, lasata sa dospeasca in subsolurile neventilate ale creierului.

Licia, personajul povestitor din roman, a pierdut gustul dar nu si sensul literaturii. Dar in timp ce cartile se ofilesc, aruncate la tomberon, ia nastere o poveste care nu mai are nevoie de hartie. „Inevitabilii' din viata Liciei, barbatii amagitori, seducatori si nestatornici, barbatii care rup inimile, se transforma cu timpul, contopindu-se cu o vinovatie veche si neglijata.

Aceasta aventura, in care se amalgameaza crime, sentimentalisme dantelate, plus un pisoi detestat si iubit, inlocuieste treptat paginile unui roman clasic. Devastata de realitatile ei plasmuitoare, Licia trece pe nesimtite din fotoliul cititorului in locul aureolat al eroului de carte. Si am convingerea ca acesta este rolul actual al literaturii.

Doina Rusti

Citeste:

Patru barbati plus Aurelius, Doina Rusti, Editura Polirom

Patru barbati plus Aurelius
de Doina Rusti

Editura Polirom

Citeste un fragment din roman.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Doina Rusti - Confesiune
Doina Rusti – Confesiune

Romanul meu „Patru barbati plus Aurelius” porneste de la o scurta intalnire cu un pisoi rauvoitor. Iar orice privire ostila trezeste vinovatiile stravechi si nimic mai mult nu intretine o poveste ca o vinovatie nemuritoare. Mai ales cand este vorba despre o intamplare, lasata sa dospeasca in subsolurile neventilate ale creierului.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste