Now Reading
Patru barbati plus Aurelius

Patru barbati plus Aurelius

Revista Psychologies
Autor: Doina Rusti
Editura: Polirom

„Doina Rusti creeaza, in romanele sale, scenarii si psihologii care se deruleaza ca ferestrele unui hipertext.” (Roberto Merlo)

atru barbati plus Aurelius, Doina Rusti, Editura Polirom
Patru barbati plus Aurelius este romanul ultimului cititor de pe planeta. Departe de o tratare a unei astfel de teme la modul grav, aveti in fata o carte fals apocaliptica, revendicindu-se intr-un mod subtil din mantia Seherezadei. Spunem povesti pentru a trai, fie ca recunoastem sau nu, iar asta declanseaza, de nicaieri, o doza de seninatate si speranta.

Pe de alta parte, aveti in fata romanul unuia dintre cei mai enigmatici motani ai literaturii romane, o figura felina care se inscrie foarte bine in seria de personaje obsesive, marca Doina Rusti. Depinde cum doriti sa cititi.”
Bogdan Odagescu

Doina Rusti creeaza, in romanele sale, scenarii si psihologii care se deruleaza ca ferestrele unui hipertext.”
Roberto Merlo

Doina Rusti, scriitoare
Doina Rusti
este una dintre cele mai cunoscute scriitoare contemporane.
–  Romanul Fantoma din moara (Polirom, 2008) a fost nominalizat la patru premii importante si distins cu Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania.
–  A mai publicat romanele Omuletul rosu (2004), Zogru (Polirom, 2006), Lizoanca la 11 ani (2009), precum si un puzzle narativ – Camasa in carouri si alte 10 intimplari din Bucuresti (Polirom, 2010). Unele dintre scrierile sale au fost traduse sau sint in curs de traducere in bulgara, franceza, spaniola, italiana si maghiara.
–  Printre distinctiile care i s-au acordat se numara si Premiul Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti (2006), Premiul revistei Convorbiri literare (2006), Medalia de Aur a Schitului Darvari pentru merite literare (2008).

Citeste un fragment din roman.

Citeste o confesiune a autoarei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top