Povestea unei supravietuitoare

Autor: Eleonora Pokola
Editura: Amaltea

Revista Avantaje si-a facut o misiune de suflet ca, la fiecare editie a Galei Femeia Anului, sa premiem femei obisnuite cu povesti neobisnuite. E felul nostru de a incuraja femeile sa lupte impotriva nedreptatilor cu care se intalnesc in viata de zi cu zi. Sunt eroine anonime care alcatuiesc comunitatea femeilor puternice, a femeilor curajoase care nu accepta verdictul „nu se mai poate face nimic!' Sunt femei care isi transforma impasul sau tragedia personala intr-o sansa de a schimba viata celor care trec prin situatii similare.
 

Anul trecut, la Categoria apararea si promovarea Drepturilor Femeii, am premiat o cititoare Avantaje pentru curajul de a a-si asuma experienta personala scriind o carte, primul testimonial de violenta domestica din Romania. Primul de acest fel asumat, ceea ce inseamna o dovada de mare curaj.

Autoarea cartii se numeste Eleonora Pokola, este inginer chimist de profesie, locuieste in Cluj Napoca, are 49 ani, este mama a doi copii, supravietuitoare a unui cancer de san si a hepatitei C.

Revista Avantaje si-a asumat misiunea de a o sustine in publicarea acestor marturii, tocmai pentru ca din exemplul ei curajos sa se inspire si alte femei in situatii similare.

Poate ca astfel vor fi mai multe sanse de a intelege si a limita fenomenul violentei domestice in Romania.

Poate ca, inspirate de exemplul ei, cele care sunt deja victime vor gasi resursele interioare pentru a se scutura de povara si de a-si redobandi demnitatea si respectul.

Dincolo de povestea adevarata a eroinei, cartea este un ghid practic care ofera informatie utila celor care se regasesc in situatii similare sau cunosc persoane care se confrunta cu fenomenul de violenta domestica, sub toate formele sale: violenta fizica, dar si verbala, emotionala sau financiara, forme mai subtile, care nu lasa vanatai, dar care afecteaza profund demnitatea femeii.

Cititoarele vor afla care sunt cauzele acestui fenomen, care este portretul psihologic al agresorului, inca de la inceputurile relatiei de cuplu, care sunt drepturile juridice ale femeilor agresate si unde pot gasi ajutor (adaposturi, consiliere psihologica si juridica gratuite etc.)

Cu doar cateva zile in urma, cartea Povestea unei supravietuitoare' a iesit din tipografie. Multumim pe aceasta cale echipei Editurii Amaltea, care ne-a sprijinit in publicarea cartii.

 

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Povestea unei supravietuitoare
Povestea unei supravietuitoare

Revista Avantaje si-a facut o misiune de suflet ca, la fiecare editie a Galei Femeia Anului, sa premiem femei obisnuite cu povesti neobisnuite. E felul nostru de a incuraja femeile sa lupte impotriva nedreptatilor cu care se intalnesc in viata de zi cu zi. Sunt eroine anonime care alcatuiesc comunitatea femeilor puternice, a femeilor curajoase care nu accepta verdictul „nu se mai poate face nimic!” Sunt femei care isi transforma impasul sau tragedia personala intr-o sansa de a schimba viata celor care trec prin situatii similare.
 

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste