Povestea unei supravietuitoare

Autoarea cartii se numeste Eleonora Pokola, este inginer chimist de profesie, locuieste in Cluj Napoca, are 49 ani, este mama a doi copii, supravietuitoare a unui cancer de san si a hepatitei C, dar mai ales a iadului violentei domestice, care face ravagii in Romania.

Revista Avantaje, impreuna cu Editura Amaltea, si-a asumat misiunea de a o sustine in publicarea acestor marturii, tocmai pentru ca din exemplul ei curajos sa se inspire si alte femei in situatii similare.

Poate ca astfel vor fi mai multe sanse de a intelege si a limita fenomenul violentei domestice din Romania, iar cititoarele care se regasesc in postura de victima vor gasi resursele interioare pentru a se elibera de povara si de a-si dobandi demnitatea si respectul.

Dincolo de povestea adevarata a eroinei, cartea este un ghid practic care ofera informatie utila celor care se regasesc in situatii similare sau cunosc persoane care se confrunta cu fenomenul de violenta domestica.

Cititoarele vor afla care sunt cauzele acestui fenomen, care este portretul psihologic al agresorului, inca de la inceputurile relatiei de cuplu, care sunt drepturile juridice ale femeilor agresate si unde pot gasi ajutor (adaposturi, consiliere psihologica si juridica gratuite etc.)

La eveniment au fost prezenti jurnalisti, reprezentanti ai ONG-urilor de profil si femei din sfera politica.

Lansata in octombrie 1995, sub licenta IPC Media/Essentials, Marea Britanie, Avantaje a devenit un succes imediat, impunind un nou stil in presa adresata publicului feminin.

Avantaje este ghidul practic si complet al femeii moderne, dedicata in aceeasi masura familiei, profesiei si implicata in viata comunitatii.

Misiunea de suflet a revistei este sa prezinte in fiecare editie femei obisnuite cu povesti neobisnuite, eroine anonime care lupta impotriva nedreptatilor cu care se confrunta in viata de zi cu zi, femei care isi transforma impasul sau tragedia personala intr-o sansa de a schimba in bine viata celor care trec prin situatii similare.

 

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Povestea unei supravietuitoare
Povestea unei supravietuitoare

Revista Avantaje a lansat impreuna cu Editura Amaltea primul testimonial de violenta domestica din Romania, intitulat „Povestea unei supravietuitoare”, scris de o cititoare a revistei.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste