Now Reading
Tratat de psihoterapie de grup

Tratat de psihoterapie de grup

Revista Psychologies
Autor: Irvin D. Yalom, Molyn Leszcz
Editura: Trei, 2008

Cartea cunoscutului psihoterapeut Irvin Yalom isi merita pe deplin numele de tratat. Sunt prezentate cele mai importante tipuri de grupuri: de lunga si scurta durata, experientiale, pentru bolnavi somatici, pentru pacienti de psihiatrie si altele.Tratat de psihoterapie de grup, Irvin D. Yalom, Molyn Leszcz, editura Trei
Cartea cunoscutului psihoterapeut Irvin Yalom isi merita pe deplin numele de tratat. Sunt prezentate cele mai importante tipuri de grupuri: de lunga si scurta durata, experientiale, pentru bolnavi somatici, pentru pacienti de psihiatrie si altele.

Factorii terapeutici sunt si ei trecuti exhaustiv in revista: coeziunea, altruismul, speranta, universalitatea etc. De asemenea, sunt descrise etapele dezvoltarii grupului terapeutic. Ideile teoretice isi primesc de fiecare data ilustrarea prin vignete clinice. Psihoterapeutii incepatori gasesc numeroase recomandari practice. Pentru cei interesati de formarea pentru psihoterapia de grup, tratatul contine o sectiune speciala.

Irvin D. Yalom este unul dintre cei mai cunoscuti psihoterapeuti contemporani. Cele mai importante lucrari teoretice le-a dedicat psihoterapiei de grup si psihoterapiei existentiale.

Profesor de psihiatrie la Stanford University, Yalom a primit in anul 2000 Premiul Oscar Pfister din partea Asociatiei Americane a Psihiatrilor..

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top