Cea mai frumoasa carte pentru copii

„Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul' (Ed. Curtea Veche, 2014), scrisa de Adina Rosetti si ilustrata de Cristiana Radu, a castigat premiul sectiunii Carte pentru copii si tineret in cadrul concursului national „Cele mai frumoase carti din Romania'.

Cartea se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani si isi doreste sa raspunda, intr-o maniera ludica si creativa, intrebarilor pe care le pun cei mici despre timp.

Domnul Azi, batrana doamna Ieri, domnisoara Poimaine, Vrajitoarea Niciodata si spiridusul Vreodata isi dau intalnire intr-o poveste amuzanta in care timpul incepe sa curga mai repede ca de obicei, asa cum fantazeaza toti copiii cand sunt mici si nerabdatori sa creasca mai repede.

Copiii care vor neaparat sa afle „de ce azi e azi si cum se transforma in maine', „a trecut ieri sau urmeaza sa vina' sau „ce-i aia poimaine si de ce nu vine mai repede' pot face cunostinta cu personajele cartii care va fi prezenta si in cadrul Targului International Gaudeamus (19-23 noiembrie, Romexpo).

 

Adina Rosetti a umplut in copilarie caiete cu compuneri despre extraterestri, a aterizat din greseala la o facultate economica si a devenit apoi scriitoare si jurnalista. A scris articole, reportaje si povesti pentru Dilema Veche, Time Out, Elle, Esquire, BeWhere, Formula As, Unica si alte publicatii. Este autoarea romanului Deadline (2010, 2011) publicat la Curtea Veche Publishing si aparut in Franta la editura Mercure de France (2013). In timpul liber inventeaza povesti pentru cei doi copii ai ei, Clara (9 ani) si Anton (4 ani), si sta cu nasul in carti.

Cristiana Radu s-a jucat de cand se stie cu creionul, hartia si povestile. Spre deosebire de majoritatea adultilor, ea inca nu s-a oprit. A absolvit sectia de pictura si apoi un master in arte vizuale, in 2006, la Universitatea Nationala de Arta Bucuresti. In prezent exploreaza cararile artei vizuale contemporane cu aceeasi placere cu care traseaza in continuare pe hartie personaje si povesti, decoreaza camere pentru copii sau tine ateliere de desen pentru mari si mici.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Cea mai frumoasa carte pentru copii
Cea mai frumoasa carte pentru copii

„Domnisoara Poimaine si joaca de-a Timpul” (Ed. Curtea Veche, 2014), scrisa de Adina Rosetti si ilustrata de Cristiana Radu, a castigat premiul sectiunii Carte pentru copii si tineret in cadrul concursului national „Cele mai frumoase carti din Romania”.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste