Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza a noua editie a Concertului Regal de strangere de fonduri, pe 25 octombrie 2016, la Ateneul Roman. 

 

 

Violonistul Roman Kim si Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, condusa de Tiberiu Soare, sustin un concert eveniment in beneficiul programului Tinere Talente.

In debutul concertului, Principesa Mostenitoare Margareta va da citire mesajului prilejuit de aniversarea Majestatii Sale Regelui Mihai I, la implinirea varstei de 95 de ani.

Evenimentul are loc in prezenta membrilor Familiei Regale, respectiv Altetele Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principesa Maria.

Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive si de succes evenimente de strangere de fonduri din Romania, cu o istorie de noua ani. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei continua astfel traditia Familiei Regale de a sustine si promova cultura si talentul romanesc.

In fiecare an, de ziua Regelui Mihai I, acest grandios eveniment aduce pe scena Ateneului Roman cei mai valorosi muzicieni ai momentului si mobilizeaza fonduri pentru a sustine tinerii artisti talentati din tara noastra.

Invitatul special al concertului de anul acesta, Roman Kim, este unul dintre cei mai apreciati violonisti ai tinerei generatii, un muzician cu o tehnica perfecta. La numai 25 de ani, este comparat de critici cu genialul Niccolo Paganini, prin prisma talentului, creativitatii si a realizarilor sale remarcabile.

Roman Kim nu este numai un virtuoz al viorii, ci si compozitor si inventator, reimaginand maniera in care arta muzicala se poate dezvolta in era tehnologiei.

Renumitul dirijor Tiberiu Soare va conduce pentru a treia oara Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei in cadrul Concertului Regal, acesta dedicandu-se in fiecare an selectiei si pregatirii celor mai talentati tineri muzicieni din Romania.

Fondurile stranse prin sponsorizari si donatii la Concertul Regal din 25 octombrie 2016 vor sprijini o noua generatie de bursieri, prin programul national Tinere Talente. In decursul a 9 ani, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei  a investit aproape 1.000.000 Eur in viitorul artistic al Romaniei.

Peste 250 de artisti aflati la inceput de drum, care provin din familii modeste, au fost sustinuti cu burse, mentori si promovare si au reusit astfel performante extraordinare pe plan national si international.

Programul Tinere Talente a fost recunoscut ca Cel mai bun program de Arta si Cultura din Romania la Gala Societatii Civile, editiile din 2013 si 2015.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman
Concert Regal caritabil pe scena Ateneului Roman

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza a noua editie a Concertului Regal de strangere de fonduri, pe 25 octombrie 2016, la Ateneul Roman.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste