Cristian Mandeal dirijeaza un concert Dvořák/Schumann la Sala Radio

Vineri,  12 iunie (19.00), Orchestra Nationala Radio va propune reintalnirea cu doi mari compozitori – DVOŘÁK si SCHUMANN – sub bagheta unuia dintre cei mai apreciati dirijori romani: CRISTIAN MANDEAL.

Pe langa o activitate extrem de bogata in Romania, a dirijat sute de concerte ca invitat a zeci de orchestre, pe 4 continente.

A fost director artistic la Northern Israelian Orchestra – Haifa si la Orchestra Nationala Basca – San Sebastian, dirijor permanent la „Orchestra Haydn' di Bolzano e Trento, dirijor invitat principal al Orchestrei „Halle' Manchester – primul detinator al acestui titlu in intreaga existenta de 150 de ani a acestei orchestre, al Filarmonicii din Belgrad si al Filarmonicii din Copenhaga.

In prima parte a serii de la Sala Radio veti asculta Concertul in si minor pentru violoncel si orchestra – semnat de compozitorul ceh Antonín Dvořák si considerat a fi una dintre cele mai valoroase lucrari ale repertoriului simfonic dedicate violoncelului.

Cu acest prilej il veti aprecia pe tanarul violoncelist STEFAN CAZACU, care in 2010 a castigat Marele Premiu Eurovision-Young Musicians'– Romania.

In cea de-a doua parte a evenimentului, Orchestra Nationala Radio dirijata de Cristian Mandeal va interpreta Simfonia nr. 3, creatie a lui Schumann si supranumita „Renana', deoarece lucrarea surprinde impresiile de calatorie ale compozitorului dupa un voiaj in vestul Germaniei, in zona cunoscuta sub numele de Renania sau „Tara Rinului'.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro', in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

 

Info: www.orchestreradio.ro

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Cristian Mandeal dirijeaza un concert Dvořák/Schumann la Sala Radio
Cristian Mandeal dirijeaza un concert Dvořák/Schumann la Sala Radio

Vineri, 12 iunie (19.00), Orchestra Nationala Radio va propune reintalnirea cu doi mari compozitori – DVOŘÁK si SCHUMANN – sub bagheta unuia dintre cei mai apreciati dirijori romani: CRISTIAN MANDEAL.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste