Now Reading
Dirijorul Cristian Macelaru la “Radio Romania Muzical multimedia”

Dirijorul Cristian Macelaru la “Radio Romania Muzical multimedia”

Revista Psychologies

Dirijorul Cristian Macelaru, in prezent unul dintre cei mai importanti si activi muzicieni romani din spatiul nord-american, vine in studioul Radio Romania Muzical joi, 28 noiembrie, intre orele 19-20. In direct in FM (97,6 si 104,8), dar si live audio-video pe site-ul www.romania-muzical.ro, Cristina Comandasu va sta de vorba cu dirijorul Cristian Macelaru, cel care va conduce in 29 noiembrie, de la ora 19, Orchestra Nationala Radio, intr-un concert de pe scena Salii Radio.

 

Inregistrarea audio, dar si audio-video realizata in timpul acestei emisiuni va fi ulterior postata pe site-ul www.romania-muzical.ro, dar si pe contul youtube al unicului post de radio romanesc dedicat muzicii clasice.

Dirijorul Cristian Macelaru este din noiembrie 2012 associate conductor al celebrei Orchestre Simfonice din Philadelphia, care si-a dobandit prestigiul gratie colaborarii cu binecunoscutul si regretatul Leopold Stokowski.

In acelasi timp, Cristian Macelaru dirijeaza si alte orchestre americane prestigioase, printre care Orchestra Simfonica din Chicago, la pupitrul careia l-a inlocuit cu succes pe Pierre Boulez.

Cristian Macelaru este si laureat al Fundatiei Georg Solti – in aceasta calitate a aparut in memorabilul concert din octombrie 2012, cu prilejul implinirii a 100 de ani de la nasterea lui Georg Solti, sustinut la Chicago; o alta invitata a acelui concert a fost soprana Angela Gheorghiu.

Cristian Macelaru are 33 ani. A plecat din Romania de la 17 ani, pentru a studia in Statele Unite ale Americii: debutul, devenirea sa artistica de peste ocean, dar si debutul sau pe scena Salii Radio, in 9 noiembrie 2012 sunt temele despre care va vorbi Cristian Macelaru la Radio Romania Muzical.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top