Now Reading
Domnul de la curte

Domnul de la curte

Revista Psychologies

Un film fascinant de Cornel Gheorghita, la cinema Elvire Popesco, de la Institutul Francez, vineri 12 septembrie, ora 20.

 

Domnul Boerescu, intreprinde realizarea unui nou proiect imobiliar intr-un vechi cartier dintr-un oras de provincie cu traditie medievala din Transilvania (Timisoara, Cluj, etc.).

La cei 50 de ani ai sai, prosperul om de afaceri din capitala, actioneaza ca de obicei, fara scrupule, dorind sa expulzeze ultimii locuitori ai cartierului care se mai opun inca cu incapatanare, chiar daca  acestia sunt batrani si saraci.   

Un obstacol neobisnuit pare sa i se opuna in finalizarea proiectului: o veche cripta din secolul XVI unde odihnesc in pace cateva corpuri din acea epoca.

Fragilele cadavre mumificate, ce provin dintr-un cimitir al carui sol este bogat in var natural, sunt practic imposibil de deplasat. Declarata monument istoric, cripta si «locuitorii» sai se afla in mijlocul terenului cesionat lui Boerescu pentru afacerea sa imobiliara.

El se hotaraste sa suprime obstacolul de unul singur. Seara tarziu, intrand in cartierul practic dezafectat, ajunge intr-o curte interioara din spatele criptei.

Sparge o veche usa blocata,  coboara in cripta si dupa ce goleste un bidon de benzina, iese in pragul usii pregatindu-se sa arunce chibritul aprins inauntru.

Este surprins insa de prezenta a doi oameni care cauta prin curte diverse obiecte de recuperat. Nefiind inca observat, Boerescu asteapta. Cei doi oameni ies din curte inchizand vechea poarta a curtii in urma lor, poarta care nu se deschide decat din exterior…

Incepe o aventura plina de suspans pentru personajul nostru, care va invata lectia suprema a vietii…

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top