Domnul de la curte

Un film fascinant de Cornel Gheorghita, la cinema Elvire Popesco, de la Institutul Francez, vineri 12 septembrie, ora 20.

 

Domnul Boerescu, intreprinde realizarea unui nou proiect imobiliar intr-un vechi cartier dintr-un oras de provincie cu traditie medievala din Transilvania (Timisoara, Cluj, etc.).

La cei 50 de ani ai sai, prosperul om de afaceri din capitala, actioneaza ca de obicei, fara scrupule, dorind sa expulzeze ultimii locuitori ai cartierului care se mai opun inca cu incapatanare, chiar daca  acestia sunt batrani si saraci.   

Un obstacol neobisnuit pare sa i se opuna in finalizarea proiectului: o veche cripta din secolul XVI unde odihnesc in pace cateva corpuri din acea epoca.

Fragilele cadavre mumificate, ce provin dintr-un cimitir al carui sol este bogat in var natural, sunt practic imposibil de deplasat. Declarata monument istoric, cripta si «locuitorii» sai se afla in mijlocul terenului cesionat lui Boerescu pentru afacerea sa imobiliara.

El se hotaraste sa suprime obstacolul de unul singur. Seara tarziu, intrand in cartierul practic dezafectat, ajunge intr-o curte interioara din spatele criptei.

Sparge o veche usa blocata,  coboara in cripta si dupa ce goleste un bidon de benzina, iese in pragul usii pregatindu-se sa arunce chibritul aprins inauntru.

Este surprins insa de prezenta a doi oameni care cauta prin curte diverse obiecte de recuperat. Nefiind inca observat, Boerescu asteapta. Cei doi oameni ies din curte inchizand vechea poarta a curtii in urma lor, poarta care nu se deschide decat din exterior…

Incepe o aventura plina de suspans pentru personajul nostru, care va invata lectia suprema a vietii…

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Domnul de la curte
Domnul de la curte

Un film fascinant de Cornel Gheorghita, la cinema Elvire Popesco, de la Institutul Francez, vineri 12 septembrie, ora 20.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste