Now Reading
Italia by Annie Leibovitz

Italia by Annie Leibovitz

Revista Psychologies

Venezia
VENEZIA
Lupa
LUPA
La Moda
LA MODA
Il genio
IL GENIO
LA SEDUZIONE
LA SEDUZIONE
SPAGHETTI
SPAGHETTI
IL CINEMA
IL CINEMA

Un calendar de companie – nimic nou. Insa calendarul Lavazza 2009 este un proiect de exceptie, nu numai prin tematica ambitioasa ci si prin numele artistei careia i-a fost incredintat: Annie Leibovitz.

Experienta espresso italiana

Francesca Lavazza, director de imagine a corporatiei Lavazza, comenteaza: «Cand ne-am decis asupra temei, nu am avut dubii asupra cui trebui sa o realizeze, un artist de pe scena internationala cu un ochi patrunzator, deosebit, sensibil si „iluminat”. Trebuia sa fie Annie Leibovitz.

Nu ne-a interesat nationalitatea fotografului, dar am fost ingrijorati in ceea ce priveste incredintarea acestei editii unuia al carui talent si sensibilitate ar fi trebuit sa ofere o interpretare convingatoare temei calendarului.

Desi este adevarat ca Lavazza este o companie italiana, este la fel de adevarat faptul ca spiritul sau international a permis intotdeauna sa-i largeasca orizonturile.»

Annie Leibovitz si Lavazza au invitat cinci top-modele faimoase (toate italience, evident) pentru a aparea in imagini: Eva Riccobono, Elettra Rossellini Wiedemann, Alessia Piovan, Gilda Sansone si Kate Ballo.

Aceste cinci ambasadoare internationale ale frumusetii italiene au fost astfel provocate sa-si incerce norocul in dimensiuni artistice diferite.

Cand a fost intrebata ce semnifica pentru ea tragerea cadrelor pentru calendarul Lavazza, Annie Leibovitz a replicat: „Calendarul Lavazza are o mare traditie si ofera sansa pentru fiecare fotograf de a-si largi imaginatia. Ideea a fost de a dezvalui procesul sau crearea calendarului in cateva dintre fotografii.

Procesul m-a fascinat intotdeauna si bineinteles, nu ne-am putut opri din bautul cafelei Lavazza pe tot parcursul acestuia. Serios!”

Ceea ce a rezultat puteti admira. Sunt sapte simboluri ale Italiei, sapte definitii ale civilizatiei italiene, de la pretioasa mostenire romana antica – Lupa Capitolina -, apoi renascentista – Leonardo da Vinci, Homo Vitruvianus – , pana la valoroasa scoala cinematografica – aluzie directa la Fellini si al sau La dolce vita – si, intre toate acestea, nelipsitele… spaghetti. Aceasta este optiunea Lavazza, acesta este profilul cultural al Italiei pe care Lavazza ni-l propune.

Annie Leibovitz (Anna-Lou Leibovitz, n. 2 octombrie, 1949), este unul dintre cei mai bine cotati artisti fotografi din lume. Nascuta in Waterbury, Connecticut, SUA, a studiat la San Francisco Art Institute.

Atrasa mai intai de literatura si de muzica, si-a gasit adevarata vocatie in fotografie. Implinirea destinului sau artistic a fost, cu siguranta, favorizat de numeroasele calatorii facute cu familia, tatal sau fiind adesea detasat de Fortele Militare Aeriene in cele mai diverse colturi ale lumii. Avida mereu de noi experiente, Anna-Lou si-a petrecut cateva luni, in 1969, intr-un kibutz din Israel.

Pages: 1 2
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top