Lansare de carte la Bookfest: O zi de David Nicholls


La eveniment, vor lua cuvantul prezentatoarea TV Simona Gherghe, actrita Maria Dinulescu si Irina Ilie, redactor coordonator Litera. 

Editura LITERA continua seria cartilor de succes din deja consacrata colectie PREMIUM cu un nou roman de top, O zi, al scriitorului britanic David Nicholls.

O incredibila poveste despre confluenta dintre trecut si prezent, despre asteptari, perspective si idealuri. O ZI a evaluarii si a autoevaluarii, care, de fapt, nu face decat sa problematizeze o unanima curiozitate: tu cum te vezi peste 20 de ani?

Raspunsul se contureaza prin tabloul zilei de 15 iulie din viata a doi tineri, Emma si Dexter, surprinsa in fiecare an, din 1988 pana in 2008. Emma si Dexter, eroii unei tulburatoare povesti de dragoste si de viata, sunt de fapt o replica a fiecaruia dintre noi…

Un roman vandut in 24 tari, recompensat cu Galaxy National Book Award, 2010!
Cartea „One Day” a ocupat primul loc in clasamentul celor mai bine vandute volume in Marea Britanie.
 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Lansare de carte la Bookfest: O zi de David Nicholls
Lansare de carte la Bookfest: O zi de David Nicholls

Editura Litera va invita sambata, 28 mai, ora 14:00, la standul sau din cadrul Targului de carte Bookfest (Pavilion 14), la lansarea cartii O zi de David Nicholls.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste