PRIMA EDIŢIE PROJECT A – TÂRG DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ „THIS IS NOT A JEWERY EXHIBITION”

 

Expoziţia This is Not a Jewelry' va deschide prima ediţie PROJECT A, târg de bijuterie contemporană bianual dedicat în exclusivitate designerilor absolvenţi ai Assamblage Şcoala de Bijuterie Contemporană. Evenimentul va avea loc în perioada 7-8 iunie în cadrul Galeriei Galateca şi va reuni 28 designeri autohtoni, sub o tematica expoziţională specială.

This is NOT a JEWELRY este o tema inspirată din celebrul tablou al lui Rene Magritte Ceci nest pas une pipe, devenit un simbol al artei moderne. Tema de aplicaţie este o provocare de reconsiderare a conceptului de bijuterie contemporana, de eliberare şi de îmbinare, în acelaşi timp, cu alte forme de artă. Tema invită la un proces de căutare a unei forme libere de exprimare artistică, dincolo de limitele convenţionalului şi comercialului.

Designerii care îşi vor expune noile colecţii sunt: Adina Istrate, Alexandra Ungurelu, Alina Simion, Alis Lalu, Ana Maria Dobras, Anca Pandrea, Andreia Popescu, Bianca Grin, Gabriela Secarea, Ioana Streza & Alexandru Burlacu, Irina Moise, Mihaela Ivana, Rodica Richard, Adina Cretu, Alexandra Barbu, Alina Predoiu, Amalia Lungu, Arina Nitulescu, Camelia Lupu, Carmen Watkins, Corina Mardari, Dana Tudor, Diana Vasile, Iuliana Asoltanei, Iza Visoianu, Lucienne, Monica Stanescu si Silvia Suotean.

Project A este organizat de Assamblage Şcoala de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Galeria Galateca şi face parte din manifestul de exprimare şi statutare a bijuteriei contemporane ca formă de artă independentă. Tot în cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea găsi şi primul număr al revistei Autor, un proiect care poziţionează designerii români în contextul internaţional al bijuteriei contemporane.

7-8 iunie, interval orar 11.00-20.00, Galeria Galateca

Site official: www.project-assamblage.ro

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
PRIMA EDIŢIE PROJECT A – TÂRG DE BIJUTERIE CONTEMPORANĂ „THIS IS NOT A JEWERY EXHIBITION”

  Expoziţia This is Not a Jewelry’ va deschide prima ediţie PROJECT A, târg de bijuterie contemporană bianual dedicat în exclusivitate designerilor absolvenţi ai Assamblage Şcoala de Bijuterie Contemporană. Evenimentul va avea loc în perioada 7-8 iunie în cadrul Galeriei Galateca şi va reuni 28 designeri autohtoni, sub o tematica expoziţională specială. This is NOT […]

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste