Spectacolele companiei Passe Partout – Dan Puric

Dragos Huluba, Eduard Adam, Violeta Huluba
Compania Passe Partout DP va invita la TEATRUL DE PE LIPSCANI, joi, sambata si duminica la intalnirea de la orele 19.00.

Trei povesti in care iubirea, ura, disperarea si speranta sunt comentate in registre diferite, in epoci diferite.

Joi, 10 februarie,orele 19.00

  • INCHIS PENTRU INVENTAR,o poveste despre vremuri repetabile! Comunismul nu a murit! E inca viu, creste in noi, chiar daca lumea care l-a creat,nu mai exista! Dragos Huluba, Eduard Adam si Violeta Huluba reconstruiesc un timp necunosct pentru unele generatii sau ingropat adanc, de catre cei care l-au trait.

Sambata 12 februarie, orele 19.00

  • DOI DINTRE NOI, un spectacol creat de doi tineri actori de exceptie Ana Pepine si Paul Cimpoieru, care a obtinut medalia de aur in 2010, la Festivalul International de Drama si Pantomima de la Belgrad. „Doi dintre noi' este o poveste despre iubirea ca joc al intamparii, iubirea cu toate fetele ei, mereu noua, niciodata incheiata.

 Ana Pepine, Paul Cimpoieru
Duminica, 13 februarie, orele 19.00

  • RENCONTRES, o parodie spumoasa in care Violeta si Dragos Huluba demonteaza miturile moderne ale iubirii artificiale, de pelicula,de la „Casablanca”, „Titanic”pana la „Singing in the Rain”cu umor si subtilitate.

Dan Puric este o persoalitate marcanta in peisajul cultural-artistic din Romania. Actor al teatrului National I.L. Caragiale din Bucuresti, este si inventatorul unui nou limbaj teatral. Unicitatea acestui limbaj universal de comunicare teatrala este data de libertatea cu care Dan Puric alatura forme spectaculare diferite de la pantomima clasica si comportamentala la dans popular romanesc, rusesc, step, tango, flamenco, balet, dans contemporan si arte martiale, pe care le foloseste ca vehicol de trasmitere a ideilor, trairilor si sentimentelor.

Compania Passe Partout DP a fost infiintata de catre Dan Puric in anul 1999, in urma unor selectii minutioase. Membrii companiei sunt actori amatori si profesionisti de toate varstele. Pe langa spectacolele create si regizate de Dan Puric. „Made in Romania', „Costumele', „Hic sunt leones', „Cei 150', „Don Quijote'si „Royal Fashion', actorii trupei au realizat si proiecte proprii, „Toti cinci', „Rencontres', „Doi dintre noi', „Fantasmagoria', „Noi', „Romania, inchis pentru inventar', spectacole de succes nu numai in Romania ci si in strainatate.

Saptamana viitoare are loc premiera unui nou specatcol, „Necuvintele'.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Spectacolele companiei Passe Partout - Dan Puric
Spectacolele companiei Passe Partout – Dan Puric

Compania Passe Partout DP va invita la TEATRUL DE PE LIPSCANI, joi, sambata si duminica la intalnirea de la orele 19.00. Trei povesti in care iubirea, ura, disperarea si speranta sunt comentate in registre diferite, in epoci diferite.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste