Vernisaj: artista Maria Iosub ”PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE”

Evenimentul, organizat de Fundatia Dr. SCHMITZER, este primul dintr-o lunga serie ce-si doreste sa aduca in atentia publicului un concept inovativ de promovare ingemanata a doua domenii de activitate aparent necongruente: medicina si arta plastica.

Arta plastica a iesit de mult din spatiile expozitionale. Proiectul unic in Romania lansat de Fundatia Dr. Schmitzer impreuna cu Clinica Oftalmestet aduce in fata publicului un altfel de dialog al medicinii cu arta plastica.

Seria de evenimente PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE' s-a lansat cu expozitia cu vanzare a reputatei artiste Maria Iosub, eveniment la care au participat personalitati din lumea medicala si artistica (Angela Similea, impresarul Valentin Stoian, veteran al show-business-ului romanesc, Prof. Dr. Monica Pop, Directorul Spitalului Clinic de Urgente Oftalmologice din Bucuresti).

La Clinica Oftalmestet din Calea Serban 35, vizitatorii pot gasi 25 de picturi pe sevalet din colectiile: Priveste lumea' si Natura de langa noi', lucrari realizate de Maria Iosub in perioada 2008 – 2012. Preturile lor variaza intre 2000 si 8000 lei. Accesul publicului va fi gratuit pe toata durata desfasurarii expozitiei (05.10.2012 – 05.11.2912), de luni pana vineri intre orele 09.00 – 19.00.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Vernisaj: artista Maria Iosub ”PRIVESTE  INAINTE  CU BUCURIE”
Vernisaj: artista Maria Iosub ”PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE”

„PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE”, este genericul sub care artista plastica Maria Iosub si-a lansat in vineri, 5 octombrie, expozitia personala de pictura pe sevalet la Clinica Oftalmestet, continand lucrari din colectiile: “Priveste lumea” si “Natura de langa noi”.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste