Expozitie de pictura: Andrei Gamart

Andrei Gamart, Omul care merge prin umbra


„Aceasta este prima expozitie pe care o sustin in Romania si reprezinta o retrospectiva a lucrarilor din perioada 2004-2007, incluzand insa si lucrari mai noi, realizate la Bucuresti. Sunt viziuni ale unei realitati maligne, la limita biografismului psihic si a fantasmelor intunecate.

Sunt personaje si situatii surprinse in momentele lor cele mai discrete… Multi spuneau despre lucrarile mele ca sunt infricosatoare dar, in acelasi timp, calde. Numai contempland ansamblul, detaliu cu detaliu, nimeresti intr-o zona in care cuvintele lasa loc linistii.”

Andrei Gamart

Omul care merge prin umbra
Andrei Gamart

22 ianuarie – 7 februarie 2009

Galeria Montage

Bucuresti, Calea Calarasilor, nr. 94, sector 3

● Andrei Gamart s-a nascut la 8 septembrie 1980, la Chisinau.

● In 2004 a absolvit Academia de Muzica, Teatru si Arte Frumoase din Chisinau, clasa profesorului Ion Serbinov.

● A expus in orasul natal (1999, 2001, 2002, 2005 – expozitii individuale; 2004 – expozitie de grup), precum si in Franta si Germania.

● Lucrari ale lui Andrei Gamart au ajuns in colectii particulare din Republica Moldova, Romania, Germania, Franta, Macedonia, Elvetia, Statele Unite, Italia, Norvegia, Austria.

Mai multe imagini si date despre pictorul Andrei Gamart gasiti pe www.artmajeur.com/gamarts.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Expozitie de pictura: Andrei Gamart
Expozitie de pictura: Andrei Gamart

„Aceasta este prima expozitie pe care o sustin in Romania si reprezinta o retrospectiva a lucrarilor din perioada 2004-2007, incluzand insa si lucrari mai noi, realizate la Bucuresti. Sunt viziuni ale unei realitati maligne, la limita biograficului psihic si a fantasmelor intunecate. Sunt personaje si situatii surprinse in momentele lor cele mai discrete… Multi spuneau despre lucrarile mele ca sunt infricosatoare dar, in acelasi timp, calde. Numai contempland ansamblul, detaliu cu detaliu, nimeresti intr-o zona in care cuvintele lasa loc linistii.” Andrei Gamart

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste