Festival Cultural Thailanda 2011

Festival cultural Thailanda 2011

Festival Cultural Thailanda 2011 se va desfasura pe durata a 4 zile, in doua locatii dragi noua, localnicilor, dar si oaspetilor nostri:

 • vineri, 3 iunie si sambata, 4 iunie 2011 – Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti'
 • duminica, 5 iunie si luni, 6 iunie 2011 – Parcul Cismigiu

Vom descoperi minunatele mestesuguri ale maestrilor artizani materializate in:

 • pictura pe umbrele;
 • sculptura in lemn;
 • portelan pictat;
 • tesutul matasii;
 • arte florale decorative;
 • impletituri din frunze de palmier;
 • creatii din zahar modelat manual.

Vom experimenta frumusetea unica si bogatia unui spectacol thailandez:

 • muzica traditionala si dansuri populare;
 • arte martiale thailandeze.

Si nu in ultimul rand, ne vom delecta intr-un atelier de arta culinara thailandeza, intr-unul de miniaturi, la un concurs de jocuri si jucarii, sau cu Muay Thai aerobic.

Despre cultura si traditiile Thailandei, poti citi mai multe in articolul
Thailanda – o destinatie exotica, dar si o prezenta vie in spatiul romanesc

precum si pe site-ul Ambasadei Regatului Thailandei in Romania

Fructe, Thailanda

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Festival Cultural Thailanda 2011
Festival Cultural Thailanda 2011

De vineri, 3 iunie, pana luni, 6 iunie 2011, la Muzeul Satului, apoi in parcul Cismigiu, savurati bucate, bauturi si deserturi autentice thailandeze.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste