Now Reading
Festivalul International de Arte Noi InnerSound aduce la Bucuresti peste 70 de artisti din 10 tari

Festivalul International de Arte Noi InnerSound aduce la Bucuresti peste 70 de artisti din 10 tari

Revista Psychologies

Intre 17 si 20 septembrie la ArCuB, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, InSpayer Batistei, Modulab si CNDB are loc cea de-a treia editie a Festivalului International de Arte Noi InnerSound. Festivalul este singurul din Romania care dedica o seara filmului mut de scurtmetraj, proiectiile beneficiind de o coloana sonora interpretata live.

 

Din program fac parte trei artisti laureati ai Concursului International George Enescu: compozitorul Dan Dediu, astazi unul dintre cei mai aclamati muzicieni contemporani (laureat Enescu in 1991), Diana Rotaru – compozitoare si co-director artistic al Festivalului, distinsa cu doua premii Enescu la Sectiunea Compozitie in anii 2003 si 2005 si violonistul si compozitorul de origine romana Vlad Maistorovici, laureat in anul 2003 al Sectiunii Compozitie – muzica de camera, alaturi de Diana Rotaru. De asemenea, Henry Vega (Olanda), compozitor care canta exclusiv la computer, vine din nou  la Bucuresti.

Curaj si inovatie. Acestea sunt cuvintele-cheie ale celei de-a treia editii a Festivalului International de Arte Noi InnerSound. Tema editiei este Vortex. Spirala ritmului accelerat al lumii in care traim devine sursa de inspiratie si este reflectata in mix-ul de evenimente inedite ale Festivalului.

Artele noi, experimentul, combinatia de muzica noua si muzica veche, intrepatrunderile video-foto-sunet in instalatii si performance-uri inedite sunt lucrurile de care publicul se va putea bucura in cele patru zile de festival.

Cunoscutul Cvartet ConTempo (Irlanda) deschide Festivalul pe 17 septembrie, de la ora 19.00 la ArCUB, cu un program care imbina noul si vechiul intr-o maniera suprinzatoare, aducand fata in fata compozitori de secol XIX si compozitori contemporani. De exemplu, in cadrul aceluiasi program vor fi interpretate Marea Fuga de Beethoven (muzica dezvoltatoare) si Different Trains, de Steve Reich (muzica repetitiva).

InnerSound este singurul festival din Romania care dedica o seara filmului mut de scurtmetraj, cu o coloana sonora gandita de compozitori contemporani si interpretata live sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeselea. Silent Film Night are loc pe 19 septembrie, la ArCuB si reuneste 9 filme din tari precum Chile, SUA, Olanda si Romania.

Cvartetul de saxofoane SIGMA Project (Spania) pune fata in fata in premiera lucrari contemporane si clasice, ale unor compozitori ca Domenico Scarlatti (1685-1757) sau Diana Rotaru –  “Fly in Amber” (2010).  Evenimentul are loc pe 18 septembrie.

Pe 20 septembrie va concerta Mercury Quartet (Vlad Maistorovici – vioara, Antoine Francoise – pian, Harry Cameron-Penny – clarinet, Colin Alexander – violoncel). Programul cuprinde si o lucrare de Dan Dediu in premiera absoluta.

 

Programul complet al evenimentelor din Festival este disponibil pe website-ul Festivalului de Arte Noi InnerSound.

Biletele au fost puse in vanzare prin Bilete.ro, in oficiile Postei Romane semnalizate Bilete.ro, precum si in reteaua Germanos si Inmedio.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top