Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Miercuri, 31 august 2016, pe scena Arcub Gabroveni, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a noua editii a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD.  S-au acordat cinci premii la cinci categorii si cinci premii speciale.

 

Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD a gazduit peste 40 de spectacole si evenimente teatrale din tara si din strainatate, workshopuri, conferinte, expozitii, intalniri cu artisti din lumea culturala si teatrala.

Printre cei prezenti s-au aflat Pascal Bruckner, Mihai Maniutiu, Razvan Vasilescu, Marian Ralea, Alister OLoughlin, Elena Kovalskaya. La UNDERCLOUD 2016, s-a desfasurat si o intalnire a criticilor de teatru,  moderata de criticul Octavian Saiu.

La eveniment au luat parte invitati de prestigiu precum John Elsom si Benny Lim. De asemenea, invitata de la Edinburgh International Festival a fost Sally Hobson, Head of Creative Learning.

Momentul culminant a fost acordarea premiilor UNDERCLOUD 2016 de catre membrii juriului format din regizoarea Sanda Manu, directorul de scena Victor Ioan Frunza, teatrologul Octavian Saiu, actrita Dorina Chiriac si George Ivascu, regizorul si directorul Teatrului Metropolis, astfel:

Premiul pentru Cea mai buna actrita i-a fost acordat Ilonei Brezoianu, pentru rolul din spectacolul „Fata din curcubeu', regia Lia Bugnar, productie Godot-cafe Teatru.

Premiul pentru Cel mai bun actor i-a fost acordat lui Dan Radulescu, pentru rolul din spectacolul „Omul-perna', regia Eugen Gyemant, productie Arcub, Eugen Gyemant, Fundatia Calea Victoriei si Teatrul Act.

Premiul pentru Cel mai bun spectacol a revenit spectacolului „Omul-perna', regia Eugen Gyemant. Premiul DADA UNDERCLOUD pentru Scenografie: Maria Nicola pentru scenografie si costume in spectacolul „Omul-perna'.

Premiul pentru Regie a mers catre spectacolul „Omul-perna', regizat de Eugen Gyemant.

Premiul Juriului i-a fost acordat Teatrului UNTEATRU.

Premiile UNDERCLOUD pentru concept, regie si interpretare:

„Alearga. Flas jurnal de jogging', regia: Silvia Calin, autor text: Ana Maria Sandu.

„(P)ROTAGONISTA' de Marco Tesei, regia: Mariana Camarasan & Amalia Iorgoiu, cu Florina Gleznea, producție UNDERCLOUD.

PREMIUL TEATRU LIBER – UNDER ANY CLOUD s-a acordat regizorului Mihai Maniutiu, directorul Teatrului National din Cluj.

PREMIUL DE EXCELENTA s-a acordat actorului Alister OLoughlin, pentru performanta din spectacolul „The Tragedian', regia Miranda Henderson. Productie Prodigal Theatre – Londra.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii
Festivalul International de Teatru Independent UNDERCLOUD si-a desemnat castigatorii

Miercuri, 31 august 2016, pe scena Arcub Gabroveni, a avut loc Gala de inchidere a celei de-a noua editii a Festivalului International de Teatru Independent UNDERCLOUD. S-au acordat cinci premii la cinci categorii si cinci premii speciale.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste