Filmul “Brancusi din eternitate” se lanseaza pe marile ecrane

Incepand de vineri, 19 septembrie, lungmetrajul Brancusi din eternitate' se lanseaza in cinematografele din Bucuresti si din tara. O productie Artis Film Romania, pelicula poarta semnatura lui Adrian Popovici, avandu-i in distributie pe Ioan Andrei Ionescu, Iulia Verdes, Alexandru Potocean, Claudiu Bleont, Vlad Radescu si Andra Negulescu. Trailer oficial aici.

Trei lumi diferite, trei destine legate se impletesc incercand sa zugraveasca personalitatea celui mai cunoscut sculptor roman, Constantin Brancusi, a carui opera a influentat profund conceptul modern de forma in sculptura, pictura si desen. O poveste despre dragoste, suferinta, tradare, un film despre cautarea adevarului si a perfectiunii in arta, dar si despre dezamagirile provocate de nerealizari.

Paris – Povestea urmeaza pasii unui Brancusi (Ioan Andrei Ionescu) in plina maturitate fizica si creativa. Este perioada ce urmeaza sosirii sale in capitala dragostei, perioada prieteniei cu elita artistica pariziana – Modigliani, si a relatiei cu Martha (Iulia Verdes), unul dintre modelele sale, poate chiar modelul lui preferat. Care, in ciuda nenumaratelor sale tradari, ii ramane credincioasa pana pe patul de moarte. Sacrificiu, pasiune, indoiala, zbucium creator si zadarnicie, toate pe fundalul fascinatului atelier din Beaubourg, o mica Romanie pe care Brancusi a vrut s-o repatrieze, inainte de disparitia sa.

Bucuresti – Student la Arte Plastice in perioada instaurarii regimului comunist, Marin Etu (Alexandru Potocean) este condamnat la 13 ani de detentie fiindca i-a criticat pe membrii Academiei Romane ce refuzasera mostenirea lui Brancusi catre statul roman. Ironic, dupa ispasirea pedepsei, Securitatea il obliga sa falsifice lucrarile lui Brancusi, transformandu-l astfel in cel mai mare falsificator al celui ce credea ca „Rien ne pousse à lombre des grands arbres' (La umbra marilor copaci nu creste nimic). Formele artei le plasmuieste fara cusur, dar… se poate oare falsifica spiritul unui geniu?

Tibet – Milarepa (Claudiu Bleont), un mare invatat ce a trait in sec. al XII-lea in Tibet, este evocat deseori de Brancusi, mare admirator al invataturilor sale, dar si de Marin Etu, care afla despre viata lui Milarepa de la un coleg de celula. Milarepa este liantul dintre Brancusi si falsificatorul sau, liantul dintre destinele lor.

Adrian Popovici revine in atentia publicului dupa 'Toti copiii Domnului' (2012), pelicula ce a reprezentat Republica Moldova la Oscarul pentru film strain in 2013. Scenariul Brancusi din eternitate' este scris de Radu Aneste Petrescu, Ioan Carmazan si Pascal Ilie Virgil, producatori Adrian Popovici si Cornelia Palos, iar filmarile au avut loc la Bucuresti. Distinctii: 2009 Atlantis Award – Best Feature Screenplay – Moondance Film Festival (USA); 2010 – Golden Brads Finalist (Movie Script contest); 2010 – Independent Screenplay Awards, Finalist Best Screenplay Writer, Ohio Independent Pictures.

http://brancusimovie.com/

https://www.facebook.com/BrancusiMovie?fref=ts

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Filmul “Brancusi din eternitate” se lanseaza pe marile ecrane
Filmul “Brancusi din eternitate” se lanseaza pe marile ecrane

Incepand de vineri, 19 septembrie, lungmetrajul “Brancusi din eternitate” se lanseaza in cinematografele din Bucuresti si din tara. O productie Artis Film Romania, pelicula poarta semnatura lui Adrian Popovici, avandu-i in distributie pe Ioan Andrei Ionescu, Iulia Verdes, Alexandru Potocean, Claudiu Bleont, Vlad Radescu si Andra Negulescu. Trailer oficial aici.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste