Now Reading
Giuliano Carmignola la Bucuresti intr-un concert extraordinar de ziua MS Regelui Mihai

Giuliano Carmignola la Bucuresti intr-un concert extraordinar de ziua MS Regelui Mihai

Revista Psychologies

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei il are invitat special pe scena Ateneului Roman pe violonistul italian Giuliano Carminola, la cea de-a sasea editie a Concertului Regal de strangere de fonduri pentru programul Tinere Talente. Concertul are loc cu ocazia aniversarii Majestatii Sale Regelui Mihai I, in prezenta Familiei Regale a Romaniei, pe data de 25 octombrie, ora 18:00.

 

Programul muzical al serii invita publicul in lumea lui Antonio Vivaldi, prin inconfundabila interpretare in stil baroc a violonistului italian, ce va concerta alaturi de originalul ansamblu de violoniste La Stravaganza. Dupa 300 de ani reluam si reactualizam istoria si traditia orchestrei de fete a lui Vivaldi cu muzicienele noastre autohtone – tinere, talentate si frumoase, sub conducerea unui demn urmas a lui Vivaldi – virtuozul venetian Giuliano Carmignola, cunoscut in intreaga lume ca fiind unul dintre cei mai mari violonisti ai stilului baroc.

Nascut la Treviso, a inceput studiul muzicii cu tatal sau apoi a evoluat ca solist sub indrumarea unor maestri ai lumii. Imprimarile sale s-au bucurat de aprecierea publicului din toata lumea, castigand distinctii importante precum Diapason d’Or si Choc du Monde. A fost distins cu titlul de Academician al Academiei Filarmonice Regale din Bologna si de Academician al Accademia Nazionale di Santa Cecilia.

Giuliano Carmignola canta pe o vioara Stradivarius Baillot din 1732, daruita de Cassa di Risparmio din Bologna pentru rezultatele artistice deosebite si daruirea de care a dat dovada in colaborarile sale cu Orchestra Mozart.

Fondurile stranse din vanzarea de bilete si din sponsorizari la Concertul Regal caritabil vor sprijini programul national Tinere Talente 2014, prin care Fundatia Principesa Margareta a Romaniei ofera burse de studiu, program de mentorat si oportunitati de promovare tinerilor artisti cu situatie materiala modesta.

Cu fondurile stranse la concertul din anul 2012, Fundatia a sprijinit pe parcursul acestui an 28 de tineri muzicieni si artisti plastici cu burse individuale in valoare de cate 2.000 de euro. Bursele au permis tinerilor sa isi cumpere materiale si instrumente si sa participe la concursuri, concerte, expozitii si cursuri de specializare in Romania si in strainatate.

Informatii despre bilete la concertul extraordinar Giuliano Carmigola pe www.fpmr.ro

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top