Now Reading
Grandioasa tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner, la Festivalul Enescu

Grandioasa tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner, la Festivalul Enescu

Revista Psychologies

Pe 15 septembrie 2013, Festivalul “George Enescu” aduce la Bucuresti in premiera intreaga tetralogie „Inelul Nibelungilor“, de Richard Wagner (1813 – 1883), in anul in care se aniverseaza doua secole de la nasterea compozitorului si 130 de ani de la moartea sa.

Capodopera wagneriana va fi interpretata de Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin, sub bagheta lui Marek Janowski. Prima parte a tetralogiei, „Aurul Rinului“ este programata pentru seara de 15 septembrie, la Sala Mare a Palatului.

 

Programul zilei de 15 septembrie 2013

Festivalul International “George Enescu” celebreaza anul international Richard Wagner prezentand in premiera Tetralogia Inelul Nibelungilor. “Aurul Rinului”, “Walkiria”, “Siegfried” si “Amurgul Zeilor”, cele mai spectaculoase lucrari ale genului de opera din toate timpurile, vor fi interpretate in concert de catre Orchestra Simfonica Radio din Berlin, condusa de dirijorul Marek Janowski pe 15 august, de la ora 19.30, pe scena Salii Mari a Palatului.

Combinand elemente din mituri germane si scandinave, Wagner a scris el insusi libretele, imaginandu-si „opera de arta totala”. Inelul magic facut de piticul Alberich din aurul furat de la Fiicele Rinului, bijuterie care confera putere asupra intregii lumi, este motivul intrigii care implica trei generatii de protagonisti, zei si personaje mitologice. Din distributie fac parte unii dintre cei mai importanti solisti de repertoriu wagnerian ai momentului si unii dintre cei mai reprezentativi solisti de opera din Romania.

Festivalul ofera publicului o ocazie unica de a vedea capodeopera wagneriana chiar in anul in care intreaga lume a muzicii clasice pune in lumina opera lui Wagner. Chiar in aceasta vara, celebrul festival BBC Proms a fost deschis cu teatralogia “Inelul Nibelungilor”, sub bagheta titanului Daniel Barneboim, care va fi prezent, de asemenea, in aceasta editie a Festivalului.

Inca mai puteti gasi bilete pentru “Aurul Rinului” pe www.eventim.ro

In aceeasi zi, la Ateneul Roman, de la ora 17.00, unul dintre cei mai bine cotati dirijori asiatici ai momentului, Otomo Naoto, urca pe scena alaturi de Harmonious Chamber Orchestra – Osaka si de solistul Ionut Bogdan Stefanescu (flaut) pentru a interpreta Concertul pentru flaut si orchestra de coarde, de A. Jolivet, precum si Octuor-ul in Do Major op.7 de George Enescu.

Este unul dintre putinele concerte din Festival la care se mai pot gasi bilete pe www.eventim.ro

De la ora 22.30, in cadrul seriei Concertele de la Miezul Noptii, Ghislieri Choir & Consort vor urca pe scena Ateneului Roman, alaturi de cunoscutul dirijor Giulio Prandi si de unii dintre cei mai cunoscuti solisti ai lumii – soprana Roberta Invernizzi sau tenorul Luca Cervoni – pentru a interpreta Regina Coeli in Do Major KV 108 (1771), de W.A.Mozart si Mattutino de’ morti, de D. Perez. Puteti achizitiona bilete pentru acest concert de pe www.eventim.ro

De la ora 13.00, publicul se poate bucura de un concertul “Rezonante enesciene”, cu intrarea libera, la Sala “Mihail Jora” a Societatii Romane de Radiodifuziune.

Pentru programul complet accesati site-ul Festivalului: http://festivalenescu.ro/calendar/events

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top