Horia Mihail – protagonistului turneului „Pianul Calator” – canta Mozart la Sala Radio

Miercuri,  17 februarie (19.00), ORCHESTRA DE CAMERA RADIO va invita la Sala Radio la un frumos concert Mozart-Beethoven, in cadrul caruia il veti revedea pe pianistul HORIA MIHAIL, protagonistul cunoscutului turneu national Pianul calator', care s-a bucurat in fiecare an de un mare succes in intreaga tara. Intr-o editie a turneului artistul a propus publicului un program 100 % Mozart', iar ca o frumoasa continuare a acestei aventuri mozartiene', de aceasta data Horia Mihail va interpreta la Sala Radio unul dintre concertele semnate de marele Amadeus: Concertul nr. 17 in sol major pentru pian si orchestra.

Evenimentul se va derula sub bagheta lui LUBNAN BAALBAKI, dirijor permanent al  Orchestrei Filarmonicii din Liban, artist care se bucura de un parcurs profesional inedit si care a studiat muzica la Cluj-Napoca, sub indrumarea maestrului Petre Sbarcea.

Seara se va deschide cu uvertura operei Don Giovanni – Mozart, opera bazata pe legenda seducatorului erou Don Juan si se va incheia cu Simfonia I de Beethoven, lucrare despre care se spune ca a fost creata sub influenta predecesorilor sai pe care ii admira, Haydn si Mozart.

Nascut la Beirut, Liban, in1981, intr-o familie de artisti, LUBNAN BAALBAKI, a inceput  sa studieze vioara si lauta la 14 ani, la Conservatorul National de Muzica din orasul natal, continuand cu Universitatea Saint-Esprit din Kaslik. Cu ocazia unei vizite in Romania si-a cunoscut mentorul, pe maestrul Petre Sbarcea, ceea ce a determinat primirea sa in anul pregatitor la Academia de Muzica „Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, in 2004. A obtinut licenta in dirijat orchestra in 2009 si a continuat studiile de masterat in cadrul Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, la clasa maestrului Horia Andreescu.

In Romania, a dirijat concerte la pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat „Transilvania din Cluj-Napoca, al Operei Nationale din Timisoara, al Filarmonicii „Muntenia din Targoviste, al Filarmonicii „Paul Constantinescu din Ploiesti, al Filarmonicii de Stat Sibiu, al Filarmonicii „Mihail Jora din Bacau. A fondat Orchestra de Tineret din Beirut (Beirut Youth Orchestra), al carei dirijor principal este si in prezent.

HORIA MIHAIL a concertat de peste o mie de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din Romania si a sustinut concerte, recitaluri solo si de muzica de camera in 18 tari, pe 4 continente. Din 2009, este solist concertist al Orchestrelor si Corurilor Radio, calitate in care a sustinut numeroase concerte la Sala Radio si a participat la turnee in tara sau in strainatate.

Turneele in care artistul este implicat in continuare, printre alte proiecte solo si camerale, sunt Pianul calator, Duelul viorilor (alaturi de Gabriel Croitoru si Liviu Prunaru), Flautul de aur (alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu) si Vioara lui George Enescu la sate (alaturi de Gabriel Croitoru). In septembrie 2014, Horia Mihail a sustinut doua concerte la Kuala Lumpur, alaturi de Orchestra Nationala Radio si a fost invitat sa participe in cadrul editiei a II-a a Festivalului International RadiRo, concertand alaturi de Orchestra Simfonica Radio din Praga si dirijorul Ondrej Lenárd.

 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio. 

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.  

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Horia Mihail – protagonistului turneului „Pianul Calator” – canta Mozart la Sala Radio
Horia Mihail – protagonistului turneului „Pianul Calator” – canta Mozart la Sala Radio

Miercuri, 17 februarie (19.00), ORCHESTRA DE CAMERA RADIO va invita la Sala Radio la un frumos concert Mozart-Beethoven, in cadrul caruia il veti revedea pe pianistul HORIA MIHAIL, protagonistul cunoscutului turneu national “Pianul calator”, care s-a bucurat in fiecare an de un mare succes in intreaga tara. Intr-o editie a turneului artistul a propus publicului un program “100 % Mozart”, iar ca o frumoasa continuare a acestei “aventuri mozartiene”, de aceasta data Horia Mihail va interpreta la Sala Radio unul dintre concertele semnate de marele Amadeus: Concertul nr. 17 in sol major pentru pian si orchestra.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste