Now Reading
Intalnire cu Ethan Hawke „Before It’s Too Late”

Intalnire cu Ethan Hawke „Before It’s Too Late”

Revista Psychologies

Actorul american Ethan Hawke, nominalizat la Oscar, va fi la Bucuresti pe 26 iunie pentru a incuraja investitiile in educatia timpurie a celor mai saraci copii din Romania, cu ocazia premierei ultimului sau film, Before Midnight.

Premiera este organizata de Asociatia OvidiuRo, cofondata de Leslie Hawke, mama actorului, impreuna cu Maria Gheorghiu. Regizorul filmului, Richard Linklater, va fi si el prezent la evenimentul ce-si propune sa stranga fonduri pentru continuarea programului Fiecare Copil in Gradinita al asociatiei, un program educational premiat in repetate randuri pentru rezultatele sale.

Evenimentul se va numi Before It’s Too Late (Inainte sa fie prea tarziu) pentru a face legatura cu celelalte doua filme ce fac parte din „seria Before-urilor”, Before Sunrise si Before Sunset. Organizatorii isi propun sa atraga atentia asupra nevoii de a oferi copiilor saraci o educatie de calitate incepand cu varsta de trei ani, inainte sa fie prea tarziu pentru ei, pentru integrarea lor in scoala si in societate.

„Importanta educatiei timpurii a devenit in ultima vreme un subiect de interes in S.U.A., dar si in Uniunea Europeana. Presedintele Obama a anuntat ca educatia timpurie este una dintre prioritatile mandatului sau si sunt foarte bucuroasa ca Ethan si Rick, care sunt parinti la randul lor, vor sa vina in Romania pentru a vorbi despre importanta educatiei timpurii si prescolare. Speram ca vom atrage atentia asupra acestui aspect esential in viata copiilor, mai ales a celor proveniti din familii sarace” spune Leslie Hawke, mama actorului, care traieste in Romania din anul 2000, cand a venit ca voluntar Peace Corps.

Before Sunrise (1995) nu trebuia sa faca parte dintr-o serie, dar fanii au cerut sa afle continuarea povestii de dragoste dintre Jesse (Ethan) si Celine (Julie), asa ca echipa formata din cei doi actori si regizorul Richard Linklater au hotarat, dupa noua ani, sa le spuna ce s-a mai intamplat cu cele doua personaje dupa despartirea lor, in gara din Viena, in Before Sunrise. Dar si finalul celui de-al doilea film, Before Sunset, a fost la fel de incitant, asa ca vara trecuta cei trei au hotarat sa filmeze si a treia parte a idilei, o poveste despre ce se-ntampla atunci cand primesti ce ti-ai dorit.

Cele trei filme au fost foarte apreciate in S.U.A., iar despre Before Midnight criticii de film au spus ca este „chiar mai bun decat celelalte doua” si ca “Ethan Hawke si Julie Delpy depasesc asteptari imposibile”. The New York Times a scris ca Before Midnight „este urmarea aproape perfecta a celorlalte doua filme”.

Vorbind cu echipa OvidiuRo pe Skype, Ethan a glumit: „Ma bucur ca am, in sfarsit, un film pe care mama vrea sa-l arate oamenilor! Serios vorbind, ma bucur ca vom reusi sa fim acolo – mama ne curteaza de multa vreme – pentru a ajuta Asociatia OvidiuRo sa transmita publicului faptul ca educatia timpurie este foarte importanta, mai ales pentru copiii saraci, pentru ca ei sa faca fata scolii si sa aiba parte de un inceput mai bun in viata!”.

Dupa vizionarea filmului, cei doi invitati de la Hollywood vor raspunde intrebarilor venite din partea publicului intr-o sesiune de discutii, urmata de o petrecere. Evenimentul va fi precedat de o conferinta de presa si un Cocktail VIP.

Un bilet la film, sesiune de discutii si petrecere costa 35 de euro (150 de lei) si poate fi achizitionat aici.

Pentru biletele ce includ si prezenta la Cocktailul VIP, biletul costa 300 de euro si poate fi cumparat daca scrieti un mesaj la adresa [email protected]. Mai multe informatii gasiti pe www.ovid.ro.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top