Istvan Teglas, prins intr-un triunghi amoros in “Comedie Neagra”

Uneori dragostea pentru un om e atat de mare incat norocul in cariera dispare, iar in lipsa norocului din sectorul esential al vietii te zbati sa ti-l cladesti, chiar daca circumstantele nu sunt intocmai favorabile. Istvan Teglas rastoarna situatiile in piesa Comedie Neagra' dupa Peter Shaffer, vineri, 29 noiembrie, ora 22:00 la Godot Café-Teatru, str. Blanari nr 14.

 

'Comedie neagra' este o farsa intr-un act, cu sapte personaje care se perinda prin apartamentul lui Brindsley Miller (jucat extraordinar de Istvan Teglas) din Londra intr-o seara de duminica. Titlul piesei este un calambur, intrucat te trimite aproape exclusiv cu gandul la umorul negru, dar, de fapt, explicatia este mult mai evidenta. Este o comedie si este neagra deoarece toata actiunea se petrece in timpul unei pene de curent, pe intuneric.

Ideea este tare interesanta: atata timp cat personajele sunt in bezna, spectatorul le vede miscarile prin lumina puternica a reflectoarelor; cand acestea fac rost de o bricheta, o lumanare, un chibrit sau o lanterna (abia spre sfarsit!), reflectoarele se sting complet in sala si esti partasul intimitatii create de slaba lumina de pe scena.

Regizorul Cosmin Alexandru Purice are meritul de a convinge o echipa de actori tineri si extrem de buni ( Istvan Teglas, Mihai Smarandache, Andreea Samson, Madalin Mandin, Marius Chivu, Alina Popescu, Ana Maria Lazar) sa lucreze impreuna, profesionist, si sa-si joace rolurile impecabil.

Tanarul artist plastic Brindsley Miller (Istvan Teglas) incearca sa-si puna viata pe un fagas normal – piesa se deschide cu el, pe intuneric, conversand cu proaspat logodnica sa Carol Melkett (Alina Popescu) despre mobila pe care abia o luasera din apartamentul vecinului si prietenului Harold Gorringe (Mihai Smarandache) pentru a-si impresiona oaspetii: pe tatal autoritar (Marius Chivu) al domnisoarei Carol, colonelul scotian costumat in kilt, si pe un milionar german pasionat de arta, Georg Bamberger (Madalin Mandin).

Accesul in sala de spectacol de la Godot Café-Teatru se face in baza rezervarilor la numerele de telefon: 021 31 61 682 / 0736 414 244, zilnic intre orele 12:00-19:00.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Istvan Teglas, prins intr-un triunghi amoros in “Comedie Neagra”
Istvan Teglas, prins intr-un triunghi amoros in “Comedie Neagra”

Uneori dragostea pentru un om e atat de mare incat norocul in cariera dispare, iar in lipsa norocului din sectorul esential al vietii te zbati sa ti-l cladesti, chiar daca circumstantele nu sunt intocmai favorabile. Istvan Teglas rastoarna situatiile in piesa “Comedie Neagra” dupa Peter Shaffer, vineri, 29 noiembrie, ora 22:00 la Godot Café-Teatru, str. Blanari nr 14.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste