Now Reading
Istvan Teglas si Laura Ilinca dedica un spectacol batranilor din spitale

Istvan Teglas si Laura Ilinca dedica un spectacol batranilor din spitale

Revista Psychologies

Actorii Laura Ilinca si Istvan Teglas vor sustine un spectacol-lectura in scopul strangerii a 100 de cozonaci pentru batranii aflati in spitale in cadrul evenimentului caritabil numit „Cozonacul cu teatru”, care va avea loc duminica, 15 decembrie, ora 15:00, in cafeneaua din Centrul Vechi, La Mine-n Copac (Pasajul Selari).

 

Evenimentul „Cozonacul cu teatru” vine in sprijinul actiunii umanitare intreprinse de A.O.L.N. Romania, Asociatia Ortodoxa pentru o Lume Noua, asociatie de tineri voluntari, care organizeaza actiuni de binefacere pe parcursul a doua decenii de la infiintare.(http://aoln.ro/)

Spectacolul-lectura se va face dupa un text scris de Laura Ilinca, intitulat „Ultima”, iar intrarea se face pe baza de donatie-ce consta intr-un cozonac impachetat.

La finalul evenimentului, cozonacii vor fi transportati la un spital din Bucuresti, iar doritorii pot merge impreuna cu voluntarii AOLN, Asociatia Ortodoxa pentru o Lume Noua, pentru a-i cunoaste pe batrani.

Laura Ilinca, actrita si dramaturg, povesteste despre ce insemnatatea oamenilor in varsta in viata noastra: „Atita timp cit sintem foarte tineri privim batrinetea ca ceva care nu ni se poate intimpla noua. Si … totusi, cu putin noroc, ni se intimpla. Doar ca, batrinetea in Romania – nu ma gindesc acum la alte tari – e urita, pentru ca asa o facem noi sa fie. Esti considerat batrin dupa 35 de ani, dupa 40 de ani poti sa-ti iei adio de la o sansa reala in societate, iar dupa 60…

Uitam ca si cei ce au acum 60-70-80-90 + ani au fost odata tineri. Nu stiu de ce uitam asta dar uitam. Eu am avut experiente extraordinare cu oamenii mai in virsta ca mine. Una dintre ele e redata partial in povestirea Ultima. Pe scheletul unei povesti care circula de mult prin mediile artistice am brodat o poveste pe care am auzit-o eu, de nenumarate ori, de la una din primele mele gazde pe care le-am avut in Bucuresti, Tanti Tina. Povestea ei de viata, optimismul ei, energia ei … Am pastrat-o in memorie ca pe un suflet tinar, foarte tinar, inchis intr-un trup care a imbatrinit. ”

Si actorul Istvan Teglas a fost intotdeauna impresionat de batrani: „M-au fascinat mereu toti oamenii in varsta pe care i-am cunoscut. Mi-au transmis ceva familiar. Poate si nevoia mea de a primi o confirmare in momentele grele m-a impins inspre ei, sa regasesc in ochii lor speranta ca nimic nu a fost degeaba.”

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top