Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Ilinca Manolache si Marius Manole revolutioneaza teatrul independent

Teatrul nu e o cladire propune publicului bucurestean 2 premiere teatrale consecutive intr-un spatiu neconventional- „Aici nu se simte' si „Oase pentru Otto', care ii aduce impreuna pe Ilinca Manolache, Marius Manole, Medeea Marinescu si Lia Bugnar, unind pret de un ceas destinele actorilor cu ale spectactorilor sub acelasi acoperis.

 

Lia Bugnar a creat (scris si regizat) 2 piese care se joaca intr-un spectacol coupe: 'Aici nu se simte' si „Oase pentru Otto', care vor avea loc joi, 14 noiembrie, ora 21:00 si duminica, 24 noiembrie la aceeasi ora la Green Hours, teatrul bar cu o traditie de 16 ani in realizarea productiilor teatrale independente, care este situat pe Calea Victoriei 120. Locurile sunt limitate de aceea este recomandata rezervarea din timp la numarul de telefon 0 788 452 485sau prin email la teatru@greenhoours.ro

SpectacolulAici nu se simte' ii are ca unici protagonisti pe Ilinca Manolache si Marius Manole, acestia alcatuind de mai bine de 2 ani singurul cuplu artistic de pe scena teatrului independent in spectacolele semnate de LiaBugnar , spectacole precum Noi4', O piesa desantata', 7 dintr-o lovitura',' Masculin-feminin'.

O piesa despre un barbat si o femeie carora le pute. Nu e greseala de tipar, chiar despre asta e piesa.”Toata lumea pare bine-merci” numai lor le pute. Nu se cunosc, dar „putoarea” ii face sa se refugieze impreuna undeva deasupra tuturor, unde aerul e cat de cat mai respirabil. Ce fac doi oameni, barbat si femeie, care nu se cunosc, cand au de stat ceva timp unu langa altul (la orizontala)? Isi spun lucruri pe care nu le-ar spune nici celui mai apropiat prieten. Dialogul lor, desi trist, are hazul lucrurilor atat de banale incat nu te-ai astepta vreodata sa le citesti intr-o carte sau sa le vezi intr-o piesa de teatru. Un barbat si o femeie fortati de imprejurari sa stea impreuna in singurul loc cu aer respirabil din jur. Si pentru ca aerul curat face bine la inima si, implicit la sentimente… parca se si indragostesc putin…

PiesaOase pentru Otto' o aduce pentru prima oara pe Medeea Marinescu pe cea mai veche scena a teatrului independent bucurestean. Lia Bugnar are triplu rol in acest spectacol: de autor, regizor, dar si de protagonista alaturi de Medeea Marinescu si de un soi aparte de actor aproape neintalnit pe scena teatrala romaneasca.

„Doua prostituate pe soseaua de centura. Da. Si?! De ce sa merg la teatru ca sa vad ceva ce pot vedea oriunde pe drumurile patriei?! Tocmai de-asta. Pentru ca le vedem, dar de fapt nu le mai vedem. Ne-am obisnuit cu ele ca si cu gropile, ca si cu gunoaiele, nici macar nu ni se mai par ceva picant. Sunt ca niste umbre ale soselei. Si-atunci, cand ne trezim cu ele fata in fata, in sala de spectacol, mai intai suntem stanjeniti, apoi ne intrebam daca e un spectacol din ala vulgar cum sunt mai toate comicariile de pe la televizor, dupa care (neavand de ales) ne linistim si LE PRIVIM. Si sunt altfel decat ni le-am inchipuit. Si diferentele dintre noi si ele sunt atat de mici… (cum sunt intre noi si oricare alt om). Si nu vreau sa zic vorba mare, da’ daca esti un om normal, la sfarsitul celor 50 de minute le si indragesti. Pe cineva care te face cind sa razi, cand sa plangi, nu poti decat sa-l indragesti in cele din urma.” (Lia Bugnar)

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Medeea Marinescu, Lia Bugnar,  Ilinca Manolache si Marius Manole revolutioneaza teatrul independent
Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Ilinca Manolache si Marius Manole revolutioneaza teatrul independent

Teatrul nu e o cladire propune publicului bucurestean 2 premiere teatrale consecutive intr-un spatiu neconventional- „Aici nu se simte” si „Oase pentru Otto”, care ii aduce impreuna pe Ilinca Manolache, Marius Manole, Medeea Marinescu si Lia Bugnar, unind pret de un ceas destinele actorilor cu ale spectactorilor sub acelasi acoperis.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste