NexT Kids, program special pentru copii la Festivalul de Film NexT 2013

Festivalul International de Film NexT gazduieste pentru cel de-al 4-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu varste intre 4 si 12 ani. Compus, ca si la cele 3 editii anterioare, din doua etape: proiectia filmelor si jocurile derivate din temele sau personajele acestora, NexT Kids se va desfasura sambata, 13 aprilie 2013, de la ora 11, la cinema Studio.

Anul acesta selectia de filme cuprinde 8 scurtmetraje din Franta, Spania, Portugalia, Rusia, Turcia, Germania si Iran. Micutii spectatori, dar si parintii si bunicii ce-i insotesc, se vor bucura de cele mai diverse stiluri si tehnici de desen, animatie, montaj, precum si imagini de arhiva, unul dintre filme fiind rezulatatul unui concurs de Reciclare Creativa' lansat de ARTE.

Filmele din programul de anul acesta – Simfonia monstrilor, Viata unui creion rosu, Uriasul, Trece trenul, Ginjas, Papusa, Joc de umbre si Rising Hope – campionul – ne povestesc cu ascutita inteligenta, emotie, tandrete si umor despre joaca si prieteni, despre despartiri, desen, competitii, moda si despre cei mai muzicali si grijulii monstri de pe planeta!

Anul asta jocurile care insotesc proiectia de filme au fost pregatite impreuna cu minunati prieteni ai NexT Kids.

Filmminimo, creator si producator de filme cu si pentru copii, au creat un mic atelier de animatie cu omuleti si umbrele lor.

Sambata vor fi alaturi de NexT Kids si prietenii de la Lumea lui Momo, o lume a creativitatii, a imaginatiei si a bucuriei, deschisa tot anul.

Cine a mai fost la NexT Kids stie ca aici va intalni si un musafir patruped, copitat, numai bun de mangaiat, poneiul Piwi! Iar stapanii lui de la Povesti cu cai vor povesti copiilor veniti la Festival despre calarie si hipoterapie, despre alti ponei si caluti de-ai lor.

Si am lasat la urma, bineinteles, desertul. Special Nadyne va fi prezent la eveniment cu prajituri ca-n filme!

Iar cei mai buni prieteni, spectatorii, sunt invitati sa creeze ad-hoc o expozitie cu fotografii de vacanta sau de calatorie, alb- negru, ale bunicilor sau strabunicilor lor. Toti cei care doresc sa contribuie la expozitie sunt asteptati cu fotografiile la cinema Studio, pe 13 aprilie.

 

Despre filmele de anul acesta:

1. Ginjas – o productie Portugalia 2011, regia Zepe (José Pedro Cavalheiro) si Humberto Santana – un episod dintr-o serie de animatii alcatuita din 26 de episoade de cate 2 minute in care sunt explorate resursele formale ale desenului si cinematografiei. Personajul principal, Ginjas, un grup de foarte neindemanatice Pasari Mici si o morocanoasa Pasare Mare se pomenesc implicate in diferite incidente si de aici se starneste o joaca cu forme si culori, contururi si fundaluri. Il vom vedea pe Ginjas cel cu nasul albastru sacait de o linie curba ce-si schimba constant forma si se metamorfozeaza intr-o succesiune de animale.

2. In Simfonia monstrilor, o productie Germania 2012, regia Kiana Naghshineh, veti face cunostinta cu trupa: patru monstri condusi de o fetita mititica.

3. Jocuri cu umbre este un film din Turcia, regizat de Sinan Sertel. Orice copil isi doreste sa se joace. Unii dintre ei se pot juca oricum. Altii au nevoie de vizita acelui om care face soarele sa straluceasca. Si totul se incheie cu un fericit si jucaus final.

4. In Papusa, o productie din Federatia Rusa, 2012, regia Evgenia Schlegel, vedem aventura unei fetite ajunse in oras. Tentatii se intalnesc la fiecare pas. Singura, noaptea, in fata ferestrei unui magazin de haine. Nu trece mult timp si iat-o inauntru proband o frumoasa rochie, dar …

5. Uriasul este o co-productie Spania – Portugalia, 2012, regia Luis da Matta Almeida si Julio Vanzler. Un urias poarta o fetita in inima sa. Inima sa este ca o mare fereastra de unde fetita descopera si intelege lumea in care traim. Dar intr-o zi va trebui sa plece. Cu un bagaj de visuri si sperante va incepe sa creeze o lume noua pornind de la ce a mostenit de la tatal ei.

6. Trece trenul – o productie Franta, 2012, regia Mickaël Muraz – este un film realizat de ARTE pentru proiectul «Reciclare Creativa», un film ritmat pe muzica celor de la Kletzmer Goy Band.

7. Povestea creionului rosu, un film iranian din 2012 in regia lui Ali- Reza Chitaei e un poem vizual, nici prea abstract, nici prea complicat pentru copii.

8. Rising Hope, o productie Germania 2012, in regia lui Milen Vitanov, spune povestea unui calut de curse, cel mai rapid din lume, transformat brusc intr-un invins. Dar cu ajutorul unui nou prieten – un ogar de vanatoare – isi regaseste speranta.

Bilete si abonamente sunt disponibile prin EventBook.

 

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
NexT Kids, program special pentru copii la Festivalul de Film NexT 2013

Festivalul International de Film NexT gazduieste pentru cel de-al 4-lea an consecutiv un program special de scurtmetraje dedicat copiilor cu varste intre 4 si 12 ani. Compus, ca si la cele 3 editii anterioare, din doua etape: proiectia filmelor si jocurile derivate din temele sau personajele acestora, NexT Kids se va desfasura sambata, 13 aprilie 2013, de la ora 11, la cinema Studio.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste