“O NOAPTE FURTUNOASA – VICEVERSA”

Teatrul Independent Odiseu reia seria reprezentatiilor cu piesa O noapte furtunoasa – Viceversa', un spectacol realizat cu sustinerea canalului documentar Viasat History, si invita publicul la reprezentatia ce va avea loc duminica, 10 februarie 2013, de la ora 18,00, la sala Studio Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman.

Originala adaptare dupa piesa 'O noapte furtunoasa' de I.L.Caragiale, realizata de regizorul si dramaturgul Stefanis Lupu, este o premiera in teatrul romanesc: noutatea absoluta este aceea ca partiturile personajelor sunt inversate: personajele feminine devin masculine si invers.

Astfel, Rica Venturiano devine acum Rita Venturiano, un personaj aparent plin de aplomb si tupeu, punand sub semnul intrebarii conventionala suprematie masculina in relatia traditionala barbat-femeie. Si Chiriac este supus transformarii, devenind Chira, dand un nou sens transcenderii relatiilor sentimentale si o forta speciala personajului ce traieste o aventura amoroasa cu Vily – personajul Veta din piesa lui Caragiale.

Practic, toate personajele trec printr-o metamorfoza ce ofera spectatorului un nou univers social, care pastreaza intact comicul clasic al piesei, mentinand treaz interesul publicului pentru ca, prin actul modernizarii piesei lui Caragiale, acesta devine parte din derularea jocului scenic al actorilor.

Textul este sustinut de o distributie remarcabila, care include actori foarte cunoscuti si iubiti de publicul roman:

Madam Dumitra (Jupan Dumitrache) – Mihaela Coveseanu

Vily (Veta) – Cristian Martin

Zizi (Zita) – Iulian Ilinca

Chira (Chiriac) – Veronica Popescu

Rita Venturiano (Rica Venturiano) – Alexandra Timofte / Anca Olteanu

Coana Nina (Nae Ipingescu) – Claudia Croitoru

Spira (Spiridon) – Smaranda Gabudeanu / Daria Lupu

 

Piesa depaseste simpla modificare de mentalitate a personajelor caragialene, iar intriga are ca fundal elemente contemporane de viata sociala: personajele sunt in pas cu moda prezentului, atat sub aspect vestimentar si de limbaj, cat si sub aspectul tehnologiei, ele avand la indemana laptopul si telefonul mobil.

In viziunea regizorala a lui Lupu, intriga piesei clasice a lui Caragiale incita spectatorii la o actiune de redimensionare a perceperii personajelor cu toate implicatiile sociale si morale impuse de evolutia ireversibila a societatii romanesti actuale. 'O noapte furtunoasa – Viceversa' reuseste sa pastreze intacte valoarea si actualitatea textului dramatic al lui Caragiale, eternul uman asa cum a fost surprins de autor.

Biletele se pot achizitiona din reteaua MyTicket, de pe site-ul www.myticket.ro, precum si din reteaua de distributie MyTicket: magazinele Diverta selectate, Sala Palatului, magazinul Muzica si libraria Mihai Eminescu din Bucuresti.

De asemenea, biletele se pot rezerva telefonic, la numarul 0756347677, sau prin email, la bilete@oysterzax.com. Biletele rezervate se vor ridica de la sala de spectacol, cu 30 de minute inainte de inceperea reprezentatiei.

Pretul biletului este de 30 de lei.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
 “O NOAPTE FURTUNOASA – VICEVERSA”
“O NOAPTE FURTUNOASA – VICEVERSA”

Teatrul Independent Odiseu reia seria reprezentatiilor cu piesa “O noapte furtunoasa – Viceversa”, un spectacol realizat cu sustinerea canalului documentar Viasat History, si invita publicul la reprezentatia ce va avea loc duminica, 10 februarie 2013, de la ora 18,00, la sala Studio Horia Bernea a Muzeului National al Taranului Roman.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste