O piesa despre iubirile care vin si pleaca, “Ne revedem in anul care a trecut”

Ne revedem in anul care a trecut', de Stefan Caraman cu Gelu Nitu, Catalina Mustata, Mihai Smarandache si Meda Victor, in regia lui Alexandru Nagy, este primul spectacol din Romania care a avut premiera intr-un aeroport. S-a jucat sambata, 29 noiembrie, la teatrul La Scena.

Doua cupluri, patru povesti de viata si o sala de asteptare intr-un aeroport. Tema principala a piesei este iubirea, vazuta din unghiuri diferite de abordare.

Povestile sunt impletite excelent intr-o comedie savuroasa. Spectacolul ne arata ca iubirile sunt trecatoare, oamenii vin si pleaca, la fel ca intr-un aeroport.

Asadar, descoperim placerea vinovata pentru femei a unui profesor universitar, scriitor si eseist, interpretat cu maiestrie de Gelu Nitu. Profesorul, desi casatorit, are o mare pasiune pentru femei.

Femei tinere, in varsta, inteligente sau nu, femei sa fie. Dupa ce isi traieste amorurile interzise, publica in carti povestea traita. Da! Sunt un ticalos! Stiu asta!', spune chiar el la un moment dat.

Doamna care il insoteste, este nimeni alta decat una dintre amantele sale. O doamna aranjata, care adora sa faca cumparaturi. Este necasatorita, mai vinde oale din cand in cand, citeste reviste de moda si vrea sa fie in tendinte. In principiu, este tiparul femeii materialiste, interpretat cu mare succes de Catalina Mustata.

Cuplul mai tanar, as putea sa spun ca il vedeti de multe ori pe strada, insa nu cu actorii Meda Victor si Mihai Smarandache. Este un cuplu foarte des intalnit in Romania. El, baiatul de bani gata, cu multe proprietati, femei si masini scumpe. Tipul care face afaceri si merge in calatorii cand doreste el.

Ea, acea pisi' alintata si focoasa, care ar prefera cadou de ziua ei un lantisor cu fluturi din platina. Totusi, spune despre sine ca ar vrea sa fie independenta si ca nu vrea s-o ajute nimeni in ascensiunea ei.

Spectacolul este o bucata de viata smulsa din personaje si aruncata efectiv in fata spectatorilor insa nu este per total previzibila. Isi pastreaza cateva mistere pe care le descoperi abia spre sfarsit.

Limbajul este unul foarte natural si colocvial, incat ti se pare ca vezi niste prieteni intr-un aeroport, sau ca ai putea fi chiar tu pe scena.

 

Autor: Lavinia Ghise

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
O piesa despre iubirile care vin si pleaca, “Ne revedem in anul care a trecut”
O piesa despre iubirile care vin si pleaca, “Ne revedem in anul care a trecut”

“Ne revedem in anul care a trecut”, de Stefan Caraman cu Gelu Nitu, Catalina Mustata, Mihai Smarandache si Meda Victor, in regia lui Alexandru Nagy, este primul spectacol din Romania care a avut premiera intr-un aeroport. S-a jucat sambata, 29 noiembrie, la teatrul La Scena.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste