O romanca intra in semifinala concursului Enescu, sectiunea de pian

Evgeny Brakhman (Rusia), Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Adela Liculescu (Romania), Woogil Park (Coreea de Sud)  s-au calificat in Semifinala Sectiunii de Pian a Concursului Enescu, editia 2014.

Etapa a II-a a Concursului International „George Enescu', sectiunea pian, s-a desfasurat in zilele de 21 si 22 septembrie 2014, la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Juriul de specialitate a decis luni, 22 septembrie, concurentii calificati pentru semifinala concursului: Evgeny Brakhman (Rusia), Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Adela Liculescu (Romania) si Woogil Park (Coreea de Sud). Detalii despre concurentii sectiunii accesand acest link.

Semifinala sectiunii pian a concursului Enescu se va desfasura in data de 24 septembrie, iar finala concursului, concertul cu orchestra, se va desfasura in data de 27 septembrie, la Ateneul Roman, incepand cu ora 19.00.

Accesul publicul in sala de concert este permis chiar si fara rezervare, la ambele evenimente, in limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung dupa inceperea concertului, accesul se va putea face la prima pauza.

100 de locuri in aer liber sunt disponibile, de asemenea, pentru public in fata Ateneului Roman unde semfinala si finala concursului Enescu vor fi transmise live. Transmisii live pe site-ul www.festivalenescu.ro, si pe TVR HD.

 

 

 

Foto: Musician playing a piano

 

 

 

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
O romanca intra in semifinala concursului Enescu, sectiunea de pian
O romanca intra in semifinala concursului Enescu, sectiunea de pian

Evgeny Brakhman (Rusia), Vassilis Varvaresos (Grecia), Josu De Solaun (Spania), Ilya Rashkovskiy (Rusia), Adela Liculescu (Romania), Woogil Park (Coreea de Sud) s-au calificat in Semifinala Sectiunii de Pian a Concursului Enescu, editia 2014.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste