Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova invitata la Sala Radio

La o zi dupa evolutia in cadrul Festivalului International „George Enescu', Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova este invitata sa concerteze duminica, 13 septembrie (19.00), la Sala Radio, alaturi de unul dintre ansamblurile institutiei gazda: Orchestra de Camera Radio.

Cu un program atractiv Bach/Mozart, cele doua ansambluri reunite dirijate de Cristian Florea o vor avea ca solista pe pianista Livyka Stirbu-Sokolov, care in anul 2010 a reprezentat Republica Moldova la Festivalul „Yehudi Menuhin” (Gstaad, Elvetia).

In 2014, tanara pianista a reprezentat Republica Moldova la concursul Eurovision Young Musicians, iar talentul sau artistic a fost deja apreciat in concerte sustinute in Germania, Elvetia, Rusia si Republica Moldova.

In programul serii veti asculta doua lucrari de Bach – Concertul brandenburgic nr. 3  in sol major si Concertul pentru pian si orchestra in fa minor si doua de Mozart – Divertimento in fa major si Simfonia nr. 29 in la major.

Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova este invitata sambata, 12 septembrie (11.00) – cu o zi inaintea evenimentului de la Sala Radio – sa evolueze in cadrul Festivalului International „George Enescu', in sectiunea „Enescu si contemporanii sai', ce reuneste concerte si recitaluri concepute in jurul creatiilor marelui compozitor.

La Sala Mica a Palatului, ansamblul de la Chisinau va interpreta, sub bagheta lui Cristian Florea, lucrarea lui Enescu – Octetul pentru coarde in do major op. 7 si alte doua partituri: Warlock – Capriol suite si Bartók – Divertimento pentru orchestra de coarde op. 113.

 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas, in benzinariile OMV si la casa de bilete a Salii Radio.

 

Info: www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova invitata la Sala Radio
Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova invitata la Sala Radio

La o zi dupa evolutia in cadrul Festivalului International „George Enescu”, Orchestra Nationala de Camera a Republicii Moldova este invitata sa concerteze duminica, 13 septembrie (19.00), la Sala Radio, alaturi de unul dintre ansamblurile institutiei gazda: Orchestra de Camera Radio.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste