Povesti in asteptarea Craciunului

In aceasta seara, de la ora 19:00, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei va deschide, in calitatea de povestitor, evenimentul Seri de Poveste' organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si libraria Carturesti Verona.

Cel de al doilea povestitor al serii va fi maestrul Victor Rebengiuc. Momentele de lectura ii vor purta pe copii intr-o lume fantastica prin clipe interactive pline de invataminte si de surprize.

Corul de copii Miniton' se alatura povestitorilor intr-un spectacol de cantece de iarna si colinde.

Aflat la cea de-a opta editie, evenimentul Seri de Poveste' are loc intre 16 si 20 decembrie, in mansarda Librariei Carturesti Verona, dorind sa prezinte intr-un mod inedit si interactiv basme de ieri si de azi, care au reusit sa faca lumea un loc mult mai frumos, avand totodata un scop caritabil.

An de an, acest eveniment incurajeaza lectura si are invitati povestitori actori, artisti, oameni de televiziune si trupe de teatru care se alatura probono acestui proiect: Eugen Cristea si Cristina Deleanu, Andreea Ibacka, Bianca Brad, Alina Sorescu, Margareta Paslaru, Teatrul de Umbre, Teatrul Dubee Doo si Muzicantii Voiosi.

Accesul la evenimente este gratuit. Programul fiecarei Seri de Poveste' este disponibil online pe site-ul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei www.fpmr.ro .

 

Fondurile stranse din acest eveniment prin sponsorizari si donatiile primite sunt alocate Fondului Special Pentru Copii, program national ce sprijina anual sute de copii din toata tara aflati in situatii dificile de viata ce risca sa abandoneze scoala din cauza saraciei.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Povesti in asteptarea Craciunului
Povesti in asteptarea Craciunului

In aceasta seara, de la ora 19:00, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei va deschide, in calitatea de povestitor, evenimentul “Seri de Poveste” organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si libraria Carturesti Verona.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste