Royal Fantasies – Consort Music For Three Viols

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 19.00, la Marele Salon de Receptie al Muzeului National Cotroceni, va avea loc concertul „Royal Fantasies' sutinut de ansamblului elvetian „The Little Light Consort'. Concertul este sustinut in cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2015 (ed. a X-a).

Soma Salat-Zakariás (viola da gamba sopran), Mathilde Gomas (viola da gamba tenor) si Leonardo Bortolotto (viola da gamba bas) ne propun, la Cotroceni, 'Fanteziile regale'.

Ansamblul The Little Light Consort a fost infiintat in anul 2011 de Soma Salat-Zakariás. Telul sau de a studia si interpreta diversele repertorii dedicate consortului de viola da gamba i-a adus alaturi de el pe gambistii Leonardo Bortolotto, Mathilde Gomas, Christoph Prendl si Ryosuke Sakamoto. Intalnirea lor s-a petrecut pe parcursul studiilor in cadrul „Schola Cantorum Basiliensis' (Basel).

Toti membrii ansamblului au absolvit cursurile de viola da gamba la clasa profesorului Paolo Pandolfo, avand astfel o linie comuna de intelegere si interpretare muzicala.

Ryosuke Sakamoto indeplineste in cadrul ansamblului atat rolul de lautist cat si rolul de gambist. Astfel, ansamblul are la dispozitie interpreti cu un excelent potential si baze solide teoretice si practice.

Toti membrii ansamblului sunt specializati in interpretarea pe toate instrumentele din familia violei da gamba (consortul de viole da gamba).

Membrii ansamblului The Little Light Consort lucreaza impreuna inca din anul 2008, cautand o forma comuna de expresie si dezvoltand intelegerea caracteristicilor interpretative specifice repertoriului dedicat consortului de viole da gamba.

Perfectionarea calitatilor lor interpretative s-a realizat in timp, in special pe parcursul studiilor din Basel dar si pe parcursul unor prestigioase masterclass-uri desfasurate sub indrumarea profesorilor Anthony Rooley, Dominique Vellard, Evelyn Tubb, Paolo Pandolfo, Randall Cook sau Rebeka Rusò.

Festivalul de Muzica Veche Bucuresti are loc in perioada 20 octombrie – 28 noiembrie 2015 si cuprinde un numar de 14 evenimente.

Acestea se desfasoara la Sala Radio, Palatul Bragadiru, Muzeul National Cotroceni, Muzeul Taranului Roman, Biserica Anglicana, Muzeul „Curtea Veche' si Muzeul National al Pompierilor (Foisorul de Foc), cu participarea artistilor si formatiilor din peste zece tari.

 

In program:

– Orlando Gibbons (1583-1625) – Fantasia III

– Thomas Lupo (1605-1669) – Pavan

– John Jenkins (1592-1678) – Ayre – Courante – Saraband

– John Coprario (ca.1570-1626) – Fantasia X

– Vincenzo Ruffo (ca.1508-1587) – El Perfidioso – La Gamba

– Orlando Gibbons (1583-1625) – Fantasia II

– Thomas Tomkins (1527-1656) – In Nomine

– Eustache Du Caurroy (1549-1609) – Quatriesme Fantasie sur Conditor Alme Syderum

– Alexander Agricola (ca.1445–1506) – Tandernaken

– Thomas Lupo (1605-1669) – Fantasia I

– Henry Purcell (1659-1695) – Fantasia II

– John Baldwin (ca.1560-1615) – A Browning

 

Info:

 

www.earlymusic.ro

www.facebook.com/Festivalul.de.Muzica.Veche.Bucuresti

https://www.facebook.com/events/788893697887102/

 

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, in magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librariile Carturesti, Humanitas si benzinariile OMV.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Royal Fantasies – Consort Music For Three Viols
Royal Fantasies – Consort Music For Three Viols

Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 19.00, la Marele Salon de Receptie al Muzeului National Cotroceni, va avea loc concertul „Royal Fantasies” sutinut de ansamblului elvetian „The Little Light Consort”. Concertul este sustinut in cadrul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti 2015 (ed. a X-a).

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste