Tablouri altfel la expozitia ”Here & Now” a lui Dominic Virtosu

Joi, 22 ianuarie, de la ora 19:00, are loc vernisajul expozitiei 'Here & Now' a pictorului Dominic – Petru Virtosu, in cadrul Academiei de Studii Economice, strada Caderea Bastiliei nr. 2-10, cladirea Ion N. Angelescu, etaj 1.

In cadrul expozitiei artistul va expune 60 de lucrari diferite prin tehnica, stil si abordare, unite insa prin sursa de inspiratie: mici fragmente de prezent. Expozitia va putea fi vizitata pana pe 28 februarie 2015.

Expozitia „Here&Now” este inspirata din diferite momente ale vietii mele si din realitati ale cotidianului pe care le reinterpretez si le transform in fantastic si misterios.

Lucrarile mele pornesc de la mici fragmente de prezent: felia de tort, plimbarea cu barca, zborul; si transced intr-un univers al posibilului, un spatiu in care regulile gravitatiei, timpului si miscarii sunt schimbate si necunoscute.

Ea reprezinta, pentru mine, un nou drum: un inceput intr-o directie vizuala inovativa pe care nu am mai abordat-o pana acum.' (Dominic – Petru Virtosu)

Primul lucru care iti sare in ochi atunci cand privesti lucrarile lui Dominic – Petru Virtosu ce fac parte din aceasta expozitie este aprehensiunea autorului pentru personaje care amintesc de lumea animala, asezate in contexte neobisnuite.

Fie ca este vorba despre un elefant mitologic care pare a izbucni din Big-Bang-ul primordial, aducand cu el tot alaiul de sunete si culoare al acestei lumi, fie ca e vorba de iepuri ilustrati in cele mai diverse ipostaze (unele chiar siderale), fie ca este vorba de cai aflati in posturi de relaxare (oarecum casnica) sau de fiinte cu silueta umana dar si cu urechi lungi si trompa, Dominic – Petru Virtosu  ne dezvaluie o lume in care imaginarul capata conotatii onirice.

Pictura lui Dominic – Petru Virtosu este iesita dintr-un peisaj ce imbina realismul, suprarealismul si interiorizarea profunda, arata imaginatia si creatia unui artist pe care il vom vedea din ce in ce mai mult in peisajul cultural romanesc, pe piata de arta din Romania, dar si din strainatate.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Tablouri altfel la expozitia ”Here & Now” a lui Dominic Virtosu
Tablouri altfel la expozitia ”Here & Now” a lui Dominic Virtosu

Joi, 22 ianuarie, de la ora 19:00, are loc vernisajul expozitiei ”Here & Now” a pictorului Dominic – Petru Virtosu, in cadrul Academiei de Studii Economice, strada Caderea Bastiliei nr. 2-10, cladirea Ion N. Angelescu, etaj 1.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste