Tigran–Shadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert la Sala Radio!

Pentru prima data in Romania, Tigran si Vijay Iyer, doi dintre cei mai inovatori pianisti ai jazz-ului contemporan vor concerta la Sala Radio pe 17 Octombrie 2013.

 

Concertele Tigran-Shadow Theater si Vijay Iyer Trio se inscriu in seria de evenimente Jazz Night Out organizate de Twin Arts. Jazz Night Out este o platforma de evenimente si socializare al carei scop este promovarea concertelor de jazz si blues, organizarea de workshopuri, auditii si intalniri cu artisti straini.

 

Vijay Iyer (n.1971) este un pianist nominalizat la premiile Grammy in 2010 la categoria Cel Mai Bun Album de Jazz Instrumental.

S-a nascut in New York din parinti de nationalitate indiana. Incepe studiul muzicii la varsta de 3 ani, timp de 15 ani dedicandu-se viorii. Tot in aceasta perioda descopera si pianul, devenind autodidact la acest instrument

Este pianist, compozitor, producator si are un doctorat in stiintele cognitive ale muzicii, obtinut la Universitatea Berkeley din California.

Viziunea sa artistica este inconfundabila, bogatia ritmica, improvizatia fluida, orchestratia si stilul amintind de mari instrumentisti precum Thelonious Monk, Ellington, Tyner, Alice Coltrane, Andrew Hill, sau Randy Weston.

Aluziile la rock, soul, funk si muzica electronica, polifonia percutiei africane dar si hipnotismul muzicii indiene fac din concertele Vijay Iyer o experienta senzoriala captivanta.

In 2013 Echo Award (Germania) i-a acordat titlul de International Pianist of the Year. Revista GQ India l-a desemnat unul dintre cei 50 cei mai influenti indieni la nivel mondial.

A cantat alaturi de Rudresh Mahanthappa, Rez Abbasi, Craig Taborn, Steve Coleman, Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith, John Zorn.

In concertul de la Sala Radio, Vijay Iyer Trio (Vijay Iyer-pian; Marcus Gilmore-tobe; Stephan Crump-bass.) vor prezenta cel mai nou album al trio-ului, Accelerando. Acest album a fost votat de catre sute de critici din toata lumea #1 Jazz Album of the Year in 2012.

 

Tigran Hamasyan (n.1987) este un pianist si compozitor de origine armeana, stabilit in Los Angeles din 2003.

A inceput studiul pianului la varsta de 3 ani, iar la 13 ani era deja invitat la festivalurile europene de jazz.

Reputatia sa a crescut cu fiecare concert, dovada fiind prestigioasele premii castigate, printre care premiul intai oferit de Thelonious Monk Institute of Jazz in 2006.

Creativitatea exploziva precum si gusturile muzicale eclectice ii permit sa treaca cu usurinta de la muzica traditionala armeana la jazz american, de la rock progresiv la muzica clasica.

Cu o dexteritate uluitoare si un profund simt al compozitiei, Tigran este printre cei mai promitatori si carismatici pianisti ai momentului.

Intre colaborarile sale se remarca cele cu Lars Danielsson, Trilok Gurtu, Serj Tankian (System Of A Down).

La Bucuresti, Tigran isi va prezenta noul album-Shadow Theater in formula de Quintet. Alaturi de el pe scena se vor afla: Areni Agbabian – Voce; Charles Altura – Chitara; Sam Minaie – Bass; Arthur Hnatek – Tobe

 

Programul evenimentului:

Ora 19:00-Acces public

Ora 19:30- Vijay Iyer Trio

Ora 20:30-21:00-pauza

Ora 21:00-Tigran-Shadow Theater

 

Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Inregistrarile video sunt interzise pe toata durata concertului.

 

Biletele pentru acest eveniment costa 75, 115, 135 de lei, in functie de categorie, si vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Tigran–Shadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert la Sala Radio!
Tigran–Shadow Theater si Vijay Iyer Trio in concert la Sala Radio!

Pentru prima data in Romania, Tigran si Vijay Iyer, doi dintre cei mai inovatori pianisti ai jazz-ului contemporan vor concerta la Sala Radio pe 17 Octombrie 2013.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste