Vernisaj: Iulian Alexe „PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE”

„PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE'. Un generic sub care clinica Oftalmestet continua seria de intalniri cu arta lansate la finalul anului trecut. Pictorul Iulian Alexe si-a inaugurat vineri, 1 martie, expozitia personala de pictura pe sevalet, in cladirea clinicii din Calea Serban Voda 35. Un artist a carui vedere, aproape pierduta, a fost redata de Dr. Speranta Schmitzer, medic Oftalmestet, dupa operatii la ambii ochi.

Expozitia lui Iulian Alexe cuprinde 30 picturi pe sevalet, iar preturile lucrarilor variaza intre 700 si 1800 lei. Accesul la expozitie va fi gratuit pe toata durata desfasurarii sale, de luni pana vineri intre orele 09.00 – 19.00. La vernisajul de vineri au participat personalitati din lumea medicala si artistica: Monica Ghiuta, Ioana Bogdan, Adrian Daminescu, Cezara Dafinescu, membri de marca ai conducerii UNART.

Iulian Alexe s-a nascut in Rosiorii de Vede in 1945. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”(Bucuresti) – Facultatea de Arte Decorative, specialitatea pictura monumentala. A participat la numeroase expozitii de grup organizate de Uniunea Artistilor Plastici din Romania, iar lucrarile sale se afla in colectii particulare din Romania, Statele Unite, Australia, Chile, Italia, Suedia, Elvetia, Franta, Thailanda, Canada, Austria, Belgia, Germania, Urguay, Marea Britanie sau Israel. La varsta de 65 ani, a fost diagnosticat cu glaucom si cataracta la ambii ochi, fiind foarte aproape de momentul in care si-ar fi putut pierde vederea. Dupa operatii la ambii ochi, a revenit inapoi la marea sa dragoste, pictura. Una din interventii a fost extreme de laborioasa, necesitand atat implantarea unui shunt EXPRESS pentru glaucom cat si implantarea unui cristalin special, multifocal toric, pentru cataracta.

'Toata viata mi-a placut sa combin culorile, imaginile pe care le vedeam si sa le ofer semenilor mei ca pe niste marturii de taina: flori, natura, oameni, interioare. Numai ca soarta a facut ca la un moment dat sa nu mai pot face acest lucru care-mi aducea bucuria de a le oferi celor din jurul meu o parte din sufletul meu. Nu am mai putut picta. Ochii mei ma paraseau… Tot soarta a vrut sa am sansa de a ajunge pe mana unui medic oftalmolog din Bucuresti, doamna doctor Speranta Schmitzer. Cu multa rabdare, cu profesionalism, dar mai ales cu o bunatate si cu o caldura sufleteasca de neasemuit, acest OM-DOCTOR, mi-a redat vederea' marturiseste Iulian Alexe.

Seria de evenimente „PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE', un proiect unic in Romania lansat de Fundatia Dr. Schmitzer impreuna cu Clinica Oftalmestet aduce in fata publicului un altfel de dialog al medicinii cu arta plastica: un concept inovativ de promovare ingemanata a doua domenii de activitate aparent necongruente. „PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE' aduce un plus de culoare si de bucurie tuturor celor care intra in Clinica Oftalmestet. Ne bucuram sa oferim celor care ne viziteaza o calda pledoarie pentru sanatatea ochiului, a mintii si a sufletului oricaruia dintre noi', spune Dr. Speranta Schmitzer, Directorul Clinicii Oftalmestet.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Vernisaj: Iulian Alexe „PRIVESTE  INAINTE CU BUCURIE”
Vernisaj: Iulian Alexe „PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE”

„PRIVESTE INAINTE CU BUCURIE”. Un generic sub care clinica Oftalmestet continua seria de intalniri cu arta lansate la finalul anului trecut. Pictorul Iulian Alexe si-a inaugurat vineri, 1 martie, expozitia personala de pictura pe sevalet, in cladirea clinicii din Calea Serban Voda 35. Un artist a carui vedere, aproape pierduta, a fost redata de Dr. Speranta Schmitzer, medic Oftalmestet, dupa operatii la ambii ochi.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste