„Viata amoroasa”: vezi cine a fost cel mai iubaret rege din istorie

Aflati toata povestea iubirilor lui Henry al VIII-lea si a altor regi ai Angliei in cartea „Viata amoroasa  a regilor Angliei”, prima din colectia Viata Amoroasa'.

Sase neveste, sase amante oficiale, zeci de amante neoficiale. Un lant nesfarsit de iubiri si tradari, doua divorturi ce s-au terminat cu decapitarea ex-sotiilor, o singura obsesie: nasterea unui mostenitor baiat.

S-au scris carti si cantece, s-au facut filme, s-au spus povesti. Henry al VIII-lea este, cu siguranta, cel mai controversat monarh al Angliei si al Europei.

Impulsiv, despotic, excesiv, neinduplecat. Henry al VIII-lea era celebru pentru deciziile de moment, dar si pentru faptul ca pentru ideile si dorintele sale putea sa nasca un conflict cu toata lumea, aliati, papi, nobili, dar mai ales iubite. Multe din certuri terminandu-se cu decapitarea oponentului.

Catherine: prima sotie. Nu reuseste sa ii daruiasca un mostenitor baiat. Henry anuleaza casatoria pe motiv ca a fost blestemata.

Ann Boleyn: a doua sotie. Nu ii daruieste mostenitori, in plus, este foarte independenta si neobedienta. Anuleaza casatoria pe motiv de vrajitorie si o executa pe Ann Boleyn pe motiv de inalta tradare.

Jane Seymour: a treia sotie. Ii daruieste un baiat care va deveni viitorul rege, dar moare la nastere

Anne de Cleves: a patra sotie. Printesa germana. A anulat casatoria cu ea pe motiv ca era neatragatoare.

Catherine Howard: a anulat casatoria pe motiv de adulter si a decapitat-o pe regina.

Catherine Parr: ultima sotie, a scapat ca prin urechile acului de arestare pe motive religioase, Henry razgandindu-se in ultimul moment.

Colectie recomandata de Libertatea, pret 19,99 lei, disponibila pe piata incepand cu 19.04.2016.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
„Viata amoroasa”: vezi cine a fost cel mai iubaret rege din istorie

Aflati toata povestea iubirilor lui Henry al VIII-lea si a altor regi ai Angliei in cartea „Viata amoroasa a regilor Angliei”, prima din colectia “Viata Amoroasa”.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste