Violonista Patrycja Piekutowska, premiata cu distinctia Cannes Classical Award, canta Brahms la Sala Radio

Carismatica violonista poloneza Patrycja  Piekutowska, invitata speciala in concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Nationale Radio, va canta, alaturi de acelasi ansamblu, in evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

Este prima violonista din Polonia care a obtinut distinctia suprema la Cannes Classical Award (2008). Se bucura de o frumoasa cariera internationala atat in Polonia, cat si in alte 32 de tari in care a concertat pana in prezent, printre care se numara Argentina, Belgia, Canada, China, Danemarca, Franta, Germania, S.U.A s.a.

A sustinut peste 50 de concerte in America de Sud. A fost invitata sa cante la Carnegie Hall din New York, Teatro Colon din Buenos Aires si Centrul National de Arta din Beijing.

De aceasta data, la Sala Radio, Patrycja  Piekutowska va interpreta  Concertul in re major pentru vioara si orchestra, singurul concert de vioara semnat de Brahms.

Violonistul Joseph Joachim, caruia Brahms i-a dedicat lucrarea, spunea ca acesta este unul dintre cele patru mari concerte pentru vioara ale repertoriului german, alaturi de cele semnate de Beethoven, Max Bruch si Mendelssohn.

Evenimentul se deruleaza sub bagheta lui Cristian Orosanu, care a fost apreciat pe multe scene ale Europei in compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris in cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, orchestrele Tonhalle Zürich, BBC Scotish, la pupitrul filarmonicilor din Strasbourg, Bruxelles s.a.

In 2005, la finala Concursului de dirijat de la Malko, competitie la care a castigat locul doi, Cristian Orosanu a avut ocazia sa colaboreze cu Orchestra Simfonica Radio Danemarca.

A dirijat aproape toate orchestrele filarmonicilor si teatrelor lirice din tara si ansamblurile muzicale Radio Romania. Este fondatorul orchestrei Kamerata Kronstadt.

In cea de-a doua parte a serii veti asculta ultima compozitie semnata de Rachmaninov, compozitorul romantic al secolului XX: Dansuri simfonice.

Compusa in 1940, prezentata in prima auditie la Philadelphia in 1941, aceasta lucrare fusese proiectata initial sub titlul Dansuri fantastice', cuprinzand trei sectiuni – Ziua, Amurgul si Miezul noptii.

Ulterior, artistul a renuntat la indicatiile programatice si a preluat o parte din partitura unui balet neterminat, rezultand lucrarea complexa pe care o veti asculta la Sala Radio.

 

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro', in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Violonista Patrycja  Piekutowska, premiata cu distinctia Cannes Classical Award, canta Brahms la Sala Radio
Violonista Patrycja Piekutowska, premiata cu distinctia Cannes Classical Award, canta Brahms la Sala Radio

Carismatica violonista poloneza Patrycja Piekutowska, invitata speciala in concertul de deschidere al stagiunii curente a Orchestrei Nationale Radio, va canta, alaturi de acelasi ansamblu, in evenimentul programat vineri, 23 ianuarie (19.00), la Sala Radio.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste