Viorica Cortez invitata la Sala Radio intr-o gala care ii este dedicata

Supranumita „Carmen a secolului XX', Viorica Cortez, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile, cu o cariera internationala pe toate scenele importante ale lumii, alaturi de cei mai mari interpreti de opera ca Placido Domingo, Montserrat Caballé, Alfredo Kraus etc., va canta la Sala Radio intr-o gala extraordinara care ii este dedicata!

Gala Aniversara „Viorica Cortez si prietenii” marcheaza implinirea a 50 de ani de cand artista a cucerit laurii Concursului International de Canto de la Toulouse, moment de inceput al unei frumoase cariere internationale.

Vineri, 10 octombrie (19.00), alaturi de celebra mezzosoprana vor evolua patru artisti romani de asemenea cu o impresionanta cariera peste hotare: soprana Leontina Vaduva, tenorul Calin Bratescu, baritonul Florin Estefan si violonistul Remus Azoitei.

Programul galei reuneste arii celebre din opere semnate de mari compozitori ca Saint-Saens, Verdi, Puccini, Massenet, Rossini, Ceaikovski s.a. Intregul eveniment prezentat de Orchestra Nationala Radio se va desfasura sub bagheta dirijorului principal al ansamblului: Tiberiu Soare.

Concertul poate fi ascultat in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe internet pe www.radiorormaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro', in magazinele Germanos si la casa de bilete a Salii Radio.

Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio: www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
Viorica Cortez invitata la Sala Radio intr-o gala care ii este dedicata
Viorica Cortez invitata la Sala Radio intr-o gala care ii este dedicata

Supranumita „Carmen a secolului XX”, Viorica Cortez, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile, cu o cariera internationala pe toate scenele importante ale lumii, alaturi de cei mai mari interpreti de opera ca Placido Domingo, Montserrat Caballé, Alfredo Kraus etc., va canta la Sala Radio intr-o gala extraordinara care ii este dedicata!

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste