“Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014” – o campanie Radio Romania Muzical

Din 13 ianuarie, Radio Romania Muzical propune campania „Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014', o continuare a campaniei cu acelasi nume derulata pe parcursul anului 2013, al carei rezultat oficial va fi anuntat in 20 ianuarie 2014.

 

In mod constant, la Radio Romania Muzical pot fi ascultate cele mai noi aparitii discografice romanesti si straine, unele dintre ele, concomitent sau chiar inainte de lansarea lor pe piata.

Cele mai multe alcatuiesc subiectele emisiunii de actualitate discografica „Music Box' (lunea, ora 19.00, in reluare duminica, ora 13.20), dar fac parte si din alte emisiuni Radio Romania Muzical.

Din 13 ianuarie, publicul are sansa de a da note acestor discuri, de a scrie comentarii: totul pe site-ul proiectului de pe pagina www.romania-muzical.ro, mai precis la adresa www.romania-muzical.ro/voteazadisculanului2014, acolo unde vizitatorii au acces la fisierele audio ale emisiunilor cu discurile intrate in concurs, la arhive foto si video relationate cu albumele prezentate.

La finalul campaniei, discul cu cea mai mare nota obtinuta din cele mai multe voturi ale publicului va primi titlul de „Discul de muzica clasica al anului 2014' si protagonistul sau va fi invitatul unui interviu-eveniment.

Primul disc prezentat in aceasta campanie va fi difuzat la Radio Romania Muzical in 13 ianuarie, de la ora 19.00, in avanpremiera lansarii sale oficiale, programate pentru 17 ianuarie.

Albumul este semnat de Avi Avital, un maestru al mandolinei, nominalizat la premiile Grammy, si se intituleaza „Between worlds'. Printre lucrarile de pe disc se regasesc si cele 6 dansuri populare romanesti de Bela Bartok, intr-o interesanta transcriptie pentru mandolina si orchestra. Auditia albumului este completata de un interviu cu protagonistul.

Campania „Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014' a fost initiata de Cristina Comandasu – redactor sef Radio Romania Muzical.

 

Comentează și tu
Recomandări
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“
Liliana Țuroiu, despre statuia Reginei Maria ce va fi amplasată de ICR la Ashford: „Ne apărăm și promovăm valorile și lăsăm ceva durabil în urma noastră“

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi în cadrul efortului constant de a construi relaţii culturale durabile între România şi Marea Britanie, Institutul Cultural Român va dezveli miercuri, 12 decembrie, în orașul Ashford din Marea Britanie, locul naşterii Reginei Maria, un monument dedicat celei mai importante personalităţi ce a reprezentat excepțional cele două țări.

Citeste
(P) Festivalul “Film 4 Fun”
(P) Festivalul “Film 4 Fun”

Cea de a-X-a ediție a festivalului de film Film 4 Fun’ se va desfășura în perioada 2-4 august 2018 la Casino Sinaia, Centrul Cultural Carmen Sylva și Muzeul – Castelul Știrbei. Această ediție aniversară iși continuă tradiția, dar vine și cu surprize și promite să-și respecte ca de fiecare dată motto-ul: ‘Într-o lume plină de […]

Citeste
supereroi marvel
Cei mai mici supereroi Marvel se văd pe cele mai mari ecrane

Vara aceasta facem echipă cu Omul Furnică şi Viespea din 6 iulie, la cinema, pentru o nouă aventură alături de cei mai simpatici eroi din Universul Cinematografic Marvel.

Citeste
“Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014” – o campanie Radio Romania Muzical
“Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014” – o campanie Radio Romania Muzical

Din 13 ianuarie, Radio Romania Muzical propune campania „Voteaza discul de muzica clasica al anului 2014”, o continuare a campaniei cu acelasi nume derulata pe parcursul anului 2013, al carei rezultat oficial va fi anuntat in 20 ianuarie 2014.

Citeste
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură
SoNoRo Conac – muzică pentru arhitectură

În luna septembrie, SoNoRo Conac pune din nou muzica în slujba salvării patrimoniului arhitectural românesc și derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reabilitarea conacului Neamțu din Olari, județul Olt. Campania va consta în organizarea unui concert la conac, pe 21 septembrie, și a unui sistem de donații comunicat pe tot parcursul lunii septembrie.

Citeste
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre...“
„Poezia ramane supapa de protectie, fereastra catre vis, prietenul fidel la care ne intoarcem in perioadele albastre…“

Radu Bata preda franceza francezilor si in timpul liber, scrie poezie. Pe care o numeste, frivol si autoironic, „poezeta“, si care rimeaza cu „dramoleta“. Dar poezetele sale sunt departe de a fi dramolete. Ele au adesea un suflu dramatic foarte serios, ca atunci cand, intr-o seara perfecta si senina de vara, se intuieste furtuna de maine.

Citeste