Now Reading
WARM UP NexT 2013: filmele castigatoare NexT 2012

WARM UP NexT 2013: filmele castigatoare NexT 2012

Revista Psychologies

Festivalul International de Film NexT ofera publicului un ultim eveniment de WARM UP, inainte de inceperea editiei din 2013, joi, 28 martie, in Club Control.

Se vor proiecta cele sase filme castigatoare ale editiei din 2012 a Festivalului NexT: Pe malurile Mediteranei, in regia lui Olivier Py, Junior, realizat de Julia Ducournau, Aglaée, in regia lui Rudi Rosenberg, Camera, regia Fernando Franco, De azi inainte, in regia lui Dorian Boguta si Hello Kitty, regizat de Millo Simulov.

Marele castigator al celei de-a sasea editii NexT a fost scurtmetrajul francez Pe malurile Mediteranei in regia lui Olivier Py. Filmul a primit Trofeul NexT, fiind descris de juriu drept „un poem cinematografic de amploare, realizat din inregistrarile video ale familiei vechi de 40 de ani”.

Scurtmetrajele Junior, realizat de Julia Ducournau, si Aglaée, in regia lui Rudi Rosenberg, sunt castigatoarele de anul trecut ale Premiului „Cristian Nemescu” pentru cea mai buna regie. Amintind de spiritul filmelor lui Cristian Nemescu si ale lui Andrei Toncu, Aglaée surprinde lumea adolescentilor, cu tot ce cuprinde ea, iar Junior spune o poveste cu rasturnari de situatie. Scurtmetrajul Aglaée a castigat, de asemenea, si Premiul publicului la editia din 2012.

Scurtmetrajul Camera, respectiv sound designerul Nacho Arenas, a primit anul trecut Premiul „Andrei Toncu” pentru cea mai buna coloana sonora.

Cele doua filme romanesti din program sunt De azi inainte, in regia lui Dorian Boguta, premiat pentru cel mai bun scurtmetraj romanesc, si Hello Kitty, regizat de Millo Simulov, care a primit Premiul publicului pentru film romanesc.

Proiectia de joi, 28 martie, din Club Control va incepe la ora 19.30. Accesul este liber si se face prin intrarea in sala Berlin.

Cea de-a saptea editie a Festivalului International de Film NexT va avea loc intre 10 si 14 aprilie.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll To Top